Pentru realizarea unor investiţii de 68 milioane de lei | Cum ar putea economisi Galaţiul peste 22 milioane de lei

Pentru realizarea unor investiţii de 68 milioane de lei | Cum ar putea economisi Galaţiul peste 22 milioane de lei
Şoferii riscă să-şi taie cauciucurile rulând pe strada dr. Carnabel
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În locul unei cheltuieli substanţiale de peste 25,7 milioane de lei, necesară pentru finalizarea a şase investiţii importante pentru oraş, bugetul local al Galaţiului ar putea suporta doar 3,1 milioane de lei. Economia de peste 22,6 milioane de lei va fi posibilă graţie finanţării obţinute de la Ministerul Dezvoltării Regionale, în cadrul etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL2).

La recenta şedinţă a Consiliului Local, aleşii au aprobat, respectiv, actualizat costurile a şase obiective de investiţii a căror valoare totală, calculată la 31 august, depăşeşte 68 de milioane de lei. „Sperăm ca în maximum o săptămână-două să semnăm contactele de finanţare cu Ministerul Dezvoltării. În urma licitaţiilor şi a reactualizării proiectelor, sunt diminuări ale sumelor de care aveam nevoie din PNLD pentru cele şase proiecte acceptate. Din cele şase investiţii, una este deja pe punctul de a fi finalizată – ultima bucată din strada Traian. Strada Leonida Zamfirescu este deja atribuită şi s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. În maximum o săptămână vom avea câştigătorul licitaţiei pentru staţia de epurare din Cantemir”, ne-a declarat primarul Ionuţ Pucheanu. Potrivit edilului, sunt în licitaţie modernizarea străzilor Cerealelor şi dr. Carnabel, campusul Colegiului Cuza şi canalizarea blocurilor I1, I2.

Cât va costa campusul

Potrivit hotărârii aleşilor, corpul B al Campusului Şcolar al Colegiului „Cuza”, început de ani buni şi neterminat, are o valoare actualizată de 6,93 milioane de lei cu TVA, din care au mai rămas de executat lucrări în valoare de 6,01 milioane de lei. Finanţarea va fi asigurată astfel: 384.141 lei cu TVA de la bugetul local, şi 5,63 milioane de lei cu TVA de la bugetul de stat. Cum va arăta campusul şi ce facilităţi va oferi vă vom spune într-un articol viitor.

Cea mai mare finanţare

Pentru modernizarea străzii Cerealelor şi a străzii Dr. Carnabel, pe segmentul cuprins între arterele Basarabiei şi Vasile Alecsandri, aleşii au aprobat o valoare actualizată a investiţiei de 8,96 milioane de lei cu TVA. Finanţarea pentru restul rămas de executat - 8,84 milioane de lei - va fi asigurată din două surse: 2,16 milioane de lei cu TVA de la bugetul local şi 6,68 milioane de lei cu TVA de la bugetul de stat.

Constructor avem, să-nceapă lucrările!

Modernizarea „uliţei” care poartă numele primei femei inginer din lume, gălăţeanca Eliza Leonida Zamifirescu, va fi realizată de SC Rovis Lider SRL. Conform hotărârii aleşilor, valoarea totală actualizată a investiţiei se ridică la 4,36 milioane de lei cu TVA, din care a mai rămas de executat restul de 4,30 milioane de lei. Din aceşti bani bugetul local va suporta 210.891 de lei cu TVA, iar bugetul de stat 4,09 milioane de lei cu TVA.

Reparaţii pe Domnească

Aleşii locali au stabilit că valoarea totală actualizată a lucrărilor de reparaţii capitale ale reţelei de canalizare a blocurilor I1 şi I2 din Complex Studenţesc, strada Domnească, este de 379.428 de lei cu TVA, sumă din care a mai rămas de executat 373.400 de lei cu TVA. Grosul banilor, 346.007 de lei cu TVA va veni de la bugetul de stat, iar restul - 27.393 de lei cu TVA, de la bugetul local. Investiţia va fi realizată de Rovis Lider SRL.

Epurare în Cantemir

Au fost modificaţi şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul “Staţie epurare ape uzate cartier Dimitrie Cantemir”, investiţie plătită, dar care nu există, motiv pentru care face obiectul a două dosare, unul aflat pe rolul Judecătoriei Galaţi, celălalt, aflat pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Conform hotărârii, valoarea actualizată a investiţiei este de 3,18 milioane de lei cu TVA, din care a mai rămas de executat un rest de 3,11 milioane de lei cu TVA. Bugetul local va contribui cu 156.221 de lei cu TVA, iar bugetul de stat cu restul de 2,96 milioane de lei.

În curând e gata

Au fost actualizate şi costurile modernizării arterei Traian, între strada Brăilei şi Metro. Astfel, valoarea totală actualizată la 31 august este de 45,03 milioane de lei cu TVA, din care restul rămas efectiv de executat este de 3,12 milioane de lei cu TVA. Concret, este vorba despre ultimul segment al străzii Traian, cuprins între Venus şi Alexandru Măcelaru, unde, potrivit primarului, lucrările executate de Asocierea SC Dreams Riviera SRL – SC Romsit Construct SRL sunt aproape de finalizare. Conform devizului, lucrările vor fi decontate astfel: 231.104 de lei cu TVA – de la bugetul local, restul, 2,89 milioane de lei cu TVA – de la bugetul de stat.

Cât a costat până acum modernizarea străzii Traian

Potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de presă al Primăriei Galaţi, valoarea lucrărilor executate de modernizare a arterei Traian, între Metro şi Brăilei, se ridică la 41.910.296 de lei. Lucrările realizate de SC Marivila Com Bucureşti şi de SC Cricons Galaţi au vizat linia de tramvai, carosabilul, trotuarele, reţeaua de contact şi de iluminat public. Lărgirea străzii Traian cu despăgubirile plătite proprietarilor expropriaţi nu sunt cuprinse în această valoare.

Citit 5284 ori Ultima modificare Marți, 03 Octombrie 2017 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.