Proiectele din Sănătate, pe agenda CJ Galaţi

Proiectele din Sănătate, pe agenda CJ Galaţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a CJ Galaţi, din 28 septembrie, s-au aflat o serie de proiecte importante pentru Sănătatea gălăţeană. În fapt, este vorba de continuarea unor investiţii de modernizare a unor spaţii medicale, vizate fiind Spitalul de Urgenţă Galaţi, Spitalul de Pneumoftiziologie (spitalul TBC – n.r.) Galaţi, dar şi Spitalul Orăşenesc Tg.Bujor.

„Sunt proiecte care vor contribui la îmbunătăţirea actului medical prin realizarea unor spaţii care, din punct de vedere al condiţiilor oferite, vor respecta toate cerinţele de nivel european (…) Per ansamblu, investiţiile la Ambulatoriul de la Spitalul Judeţean vor fi de cinci – şase milioane de euro, cele de la Spitalul TBC vor fi de trei, patru milioane de euro, iar la Spitalul din Tg.Bujor dorim să facem modernizări de aproximativ 1 milion de euro”, a precizat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

După cum v-am mai informat în paginile ziarului nostru, la Spitalul de Urgenţă Galaţi se au în vedere extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU), precum şi a Ambulatoriului - atât prin realizarea unor construcţii noi, cât şi prin reconfigurarea circuitelor medicale şi dotarea cu aparatură şi mobilier medical. De asemenea, va fi modernizat şi Ambulatoriul de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Printre altele, proiectul vizează şi realizarea în spaţiile noi a unei farmacii, a unui laborator, noi saloane, inclusiv pentru bolnavii multidrog, o parte dintre investiţii urmând a fi finalizate până în luna decembrie.

În ceea ce priveşte Spitalul Orăşenesc Tg.Bujor, acesta are nevoie de modernizarea cabinetelor şi dotarea cu aparatură, dar şi de repararea acoperişului şi o serie de lucrări de consolidare a clădirii. De asemenea, se va face şi un proiect de fezabilitate în vederea reabilitării şi modernizării pavilionului de Pediatrie, o posibilă sursă de finanţare fiind fondurile europene transfrontaliere.

Citit 2753 ori Ultima modificare Luni, 02 Octombrie 2017 19:46

1 comentariu

 • postat de Taranu Taran
  Marți, 03 Octombrie 2017 07:45
  93.122.249.***
  Felicitari CJG pentru investiti in sanatate ! Cred , cele mai prioritare investiti pentru simpli cetateni sunt sanatatea si drumurile .
  2
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.