Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
2 comentarii

Iarna ar trebui să nu ia prin surprindere nici municipalitatea şi nici Consiliul Judeţean (CJ), dacă ne raportăm la faptul că atât licitaţia pentru deszăpezire lansată de Ecosal, cât şi cea a autorităţilor judeţene se află pe ultima sută de metri. Pe data de 10 octombrie expiră termenul-limită până la care agenţii economici pot depune ofertele pentru întreţinerea oraşului pe timp de iarnă, în timp ce pentru deszăpezirea drumurilor judeţene ofertele se pot depune până pe 11 octombrie.

La fel ca în ultimii doi ani, municipiul Galaţi va fi împărţit, în sezonul rece 2017-2018, în şase zone, pentru o mai bună intervenţie pe străzile principale ale oraşului, pe trotuare, dar şi în cartiere, în aşa fel încât să se poată lucra simultan în mare parte din oraş, iar oamenii să nu aştepte cu zilele până când vor putea circula în condiţii normale în municipiu.
Zona 1 cuprinde cartierele Micro 19, Micro 20, Micro 21, Barboşi, Zona Cătuşa 1, Dimitrie Cantemir. Zonei 2 îi sunt arondate cartierele Micro 18, Micro 17, Micro 16, Siderurgiştilor Vest, Zona Cătuşa 2 şi Ţiglina II, iar Zonei 3 – cartierele Aurel Vlaicu 1, Aurel Vlaicu 2, Micro 40, Micro 38, Micro 39A, Micro 39B, Micro 39C, Micro 13, Micro 14 şi Fileşti. Zona 4 cuprinde cartierele Ţiglina 1, Mazepa I, Mazepa II, Faleza Inferioară, Zona Piaţa Centrală şi aliniamentele stradale situate între bulevardul G. Coşbuc, Al. Măcelaru şi strada Traian, iar Zona 5 cuprinde cartierele Centru, Valea Oraşului, Port şi se defineşte între străzile Traian, Tunelului, Macului, Calea Prutului, Marinei, Moruzzi, Portului şi bulevardul Marii Uniri din strada Navelor până în strada Prelungirea Traian. Zona 6 va deservi cartierele Traian Nord, Arcaşilor, Ştefan Cel Mare, având ca limite străzile Ştefan cel Mare, Arcaşilor, Traian şi Tunelului.
La fel ca în ultimii doi ani, Ecosal va acţiona în Zona nr. 6 a oraşului, cu 12 tractoare, două sărăriţe şi trei buldoexcavatoare, potrivit autorităţilor, în timp ce pentru celelalte zone sunt aşteptaţi să liciteze agenţi economici. Conform caietului de sarcini, Ecosal a estimat o valoarea totală maximă a acordului cadru de 6.003.450 de lei (fără TVA).

Licitaţie pe trei ani la CJ

Cine va câştiga licitaţia lansată de CJ se va ocupa de deszăpezirea celor aproximativ 800 de kilometri de drumuri judeţene timp de trei sezoane – 2017-2018, 2018-2019 şi 2019-2020. Conducerea Consiliului Judeţean a ales să procedeze la fel ca în anul 2014, când contractul a fost atribuit, pentru prima dată, pe trei ani. „Am ales să procedăm astfel pentru a nu pierde timp, în fiecare an, cu proiect, caiet de sarcini, pentru a nu avea emoţii că se contestă firmele participante la licitaţie şi, din acest motiv, să riscăm să intrăm în iarnă nepregătiţi”, ne-a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ. Valoarea estimată a acordului cadru pentru cele trei sezoane este de 9.550.165 de lei (fără TVA). Şi în următorii trei ani, vor fi înfiinţate baze de intervenţie în mai multe puncte-cheie ale judeţului – la Cudalbi, Viile (Târgu Bujor), Bereşti Meria, Galaţi, Tecuci şi Corod, iar utilajele vor fi monitorizate prin GPS.
Rămâne de văzut dacă strategia de pe hârtie a autorităţilor va fi în final aplicată cu succes şi în teren.

Citit 3691 ori Ultima modificare Vineri, 06 Octombrie 2017 19:26

2 comentarii

 • postat de florin Vineri, 06 Octombrie 2017 07:57 86.124.203.*** Link la comentariu
  3
  17

  Cind in ultimii ani judetul si orasul Galati a fost pregatit pentru perioada de iarna?La nivel local de dezapezire se ocupa Ecosal .Pentru cine a uitat Ecosal a fost condus pe perioada mandatului lui Stan de actualul primar.Eu nu mai astept nimic de la Pucheanu.

  Raportează
 • postat de valentin Vineri, 06 Octombrie 2017 03:44 5.13.169.*** Link la comentariu
  3
  12

  O să fie iarnă grea. Am plătit scump lemnele.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.