Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Galaţiul a scăpat fără sancţiuni

Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Galaţiul a scăpat fără sancţiuni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, municipiul Galaţi este unul dintre puţinele din ţară care nu a primit amendă contravenţională şi nici avertisment contravenţional în urma unui control din oficiu declanşat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Operaţiunea de verificare a vizat modul în care sunt asigurate condiţiile de transport local, prin mijloacele de transport în comun, a persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, un subiect sensibil, despre care ziarul "Viaţa liberă" a scris în repetate rânduri.

„Autosesizarea are în vedere verificarea situaţiilor în care sunt încălcate drepturile la demnitate prin modul în care persoanele cu dizabilităţi locomotorii sunt obligate să utilizeze transportul în comun în municipii, reşedinţe de judeţ şi neluarea unor măsuri concrete pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi locomotorii la mijloacele de transport în comun”, a precizat Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Conform sursei citate, în cazul Galaţiului s-a constatat „că accesul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii este facilitat în mijloacele de transport în comun prin intermediul rampelor special amenajate”.

Cine a fost amendat şi cu cât

În schimb, au fost amendaţi contravenţional cu câte 10.000 de lei primarii din Bucureşti, Albă Iulia, Baia Mare, Bacău, Brăila, Călăraşi, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Iaşi, Piatra Neamţ, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa, Timişoara, Tîrgu Mureş, Tulcea, Zalău, şi cu câte 8.000 de lei pentru primarii din Arad, Braşov, Oradea, Satu Mare, Slatina, Suceava, Tîrgu Jiu, Vaslui. Primarii din Buzău şi Focşani au primit doar avertisment.

Dincolo de existenţa rampelor care asigură accesul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii la mijloacele de transport în comun, să nu uităm că oamenii în scaun rulant depind, totuşi, de şoferii autobuzelor! Aceştia trebuie să-i observe când aşteaptă în staţii, să părăsească volanul pentru a deschide trapa din podeaua autobuzului cu o şurubelniţă şi să-i ajute să urce în mijlocul de transport! Şi să mai fie şi loc suficient în autobuz, şi călători cu bun-simţ şi omenie faţă de cei care nu se pot deplasa pe propriile lor picioare...        

Citit 4962 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.