Anul viitor ÎNCEPE construcţia Muzeului de Artă Vizuală

Anul viitor ÎNCEPE construcţia Muzeului de Artă Vizuală
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Construcţia mult-aşteptatului sediu al Muzeului de Artă Vizuală va începe, cel mai probabil, în vara anului viitor. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costel Fotea, a declarat că, cel târziu în ianuarie 2018, instituţia va scoate la licitaţie contractul de lucrări. Investiţia, care se ridică la 4,2 milioane de euro, va fi finanţată din bugetul propriu al CJ.

După cum aţi mai putut citi în cotidianul "Viaţa liberă", şeful CJ a decis să relanseze proiectul realizat, în 2008, de arhitectul Dan Ujeucă, care a rămas în sertare, după ce conducerea de la acea vreme a instituţiei a ratat finanţarea.

Noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală ar fi avut şanse să devină o clădire reprezentativă nu numai pentru urbea noastră, ci şi pentru ce înseamnă arhitectura modernă în România (proiectul a fost premiat şi la nivel naţional de Ordinul Arhitecţilor), dar lucrurile s-au împotmolit când a fost vorba de a se trece efectiv la realizarea acestuia, iar Muzeul de Artă s-a ales doar cu un sediu provizoriu, lângă Piaţa Centrală, provizorat care s-a… permanentizat.

Citit 3879 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Octombrie 2017 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.