Cu ce vor înlocui autorităţile PALMIERII din oraş

Cu ce vor înlocui autorităţile PALMIERII din oraş
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cei opt palmieri pe care îi avea Primăria Galaţi nu se vor mai întoarce, din primăvară, pe scuarurile din oraş, întrucât autorităţile nu-şi mai doresc plante ornamentale exotice. Locul palmierilor, care au ajuns definitiv în două colegii de prestigiu ale municipiului Galaţi, va fi luat de magnolii, platani, arţari, frasini, tei, ba chiar paulownia, ne-a declarat conducerea Gospodărire Urbană. Societatea, care se ocupă, printre altele, de întreţinerea spaţiilor verzi, va achiziţiona, în perioada următoare, prin încredinţare directă, 400 de tei, frasini, arţari şi platani, pe care îi va planta pe aliniamentele stradale, în parcuri, dar şi în cartiere, acolo unde spaţiul va permite.

"Vor fi cumpăraţi prin achiziţie directă, deoarece ofertanţii care s-au înscris la licitaţie au fost descalificaţi din diverse motive. În momentul în care a fost licitaţia, am avut trei societăţi care s-au înscris, însă fiecare dintre ele nu a respectat câte ceva din caietul de sarcini. Una, de exemplu, nu şi-a constituit garanţia de bună execuţie, una nu şi-a depus fişa de la Finanţe cum că nu are datorii la stat, fiecare a omis să depună documente. Ofertele au fost considerate neconforme şi au fost descalificaţi. În noiembrie trebuie să cumpărăm puieţii, pentru că altfel ratăm sezonul de plantări", ne-a declarat Bogdan Ardean, directorul Gospodărire Urbană. Achiziţia este estimată la aproximativ 51.000 de lei.

Magnolii din sera proprie, în 2018

Anul viitor, în municipiul Galaţi vor fi plantate şi 20 de magnolii, unii dintre cei mai frumoşi şi apreciaţi arbori, din sera proprie a Gospodărire Urbană. "Avem în seră aproximativ 20 de magnolii. Nu am înţeles niciodată de ce au fost plantate şi au fost uitate acolo. Avem, de asemenea, 270 de puieţi - tei, platani, arţari, care vor ajunge pe domeniul public, pe care i-am identificat când am făcut turul societăţii, atunci când am fost numit în funcţie. Vreau să încercăm să nu ne mai bazăm pe achiziţii, ci pe forţe proprii. Avem seră de 2.000 de metri pătraţi", a afirmat Ardean.

Directorul Gospodărire Urbană mai spune că, începând de anul viitor, societatea se va axa pe plantarea de copaci cu rădăcină pivotantă, întrucât sunt mai rezistenţi. "Platanul, de exemplu, este un copac cu o dezvoltare foarte rapidă. Paulownia, la fel. Un paulownia poate ajunge la o coroană foarte bogată în trei-patru ani. Chiar este un copac foarte frumos". Directorul Gospodărire Urbană a recunoscut că sezonul din acest an a fost unul ratat, din punct de vedere al întreţinerii spaţiilor verzi.

Citit 4764 ori Ultima modificare Joi, 02 Noiembrie 2017 20:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.