Conservatorul Gasparotti îl susţine pe Borş în Combinat

Conservatorul Gasparotti îl susţine pe Borş în Combinat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conservatorii cheamă sindicatele de pe platforma siderurgică la uniune, scop pentru care deschid un dialog cu acestea. PC continuă să preseze conducerea Combinatului: sau redresare, sau naţionalizare – a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, consilierul conservator Florin Gasparotti (foto), membru al comisiei de buget-finanţe a Consiliului Local. El spune că, în urma susţinerii naţionalizării în presă, s-a trezit într-o dimineaţă cu maşina „zgâriată de jur împrejur”.

Consilierul, legat de siderurgie prin 25 de ani petrecuţi pe platforma siderurgică, spune că se bucură că, în mitingul organizat de sindicatul Solidaritatea, s-a invocat propunerea PC de naţionalizare a Combinatului. Consilierul a pus pe seama fricii de a nu-şi pierde locul de muncă slaba participare la miting.

Conservatorul, care se teme de o posibilă închidere a Combinatului, dată de zvonuri în decembrie sau anul viitor, spune că există semnale (ca achiziţionarea de brame din altă parte şi plecarea unor buni specialişti) că s-ar intenţiona închiderea fluxului primar în Combinat.

Gasparotti  a mai declarat că siderurgiştii ar trebui să aibă încredere în cineva care să le reprezinte interesele şi să lupte ca să nu se închidă Combinatul: acesta ar putea fi un angajat român, Ionel Borş, director la Personal, dar şi reprezentant în grupul ArcelorMittal pentru Europa de Est. Conducerea Combinatului a aplicat până acum „o tactică prietenoasă”, un „şiretlic”, de a evita protestele angajaţilor, plătind compensaţii celor concediaţi.

Deputatul PC Bogdan Ciucă va încerca, pentru a treia oară, desecretizarea Contractului de cumpărare a SIDEX, ceea ce ar putea uşura naţionalizarea colosului industrial, a mai spus Gasparotti, care crede că voturile a zeci de mii de gălăţeni s-ar putea îndrepta spre candidatul la preşedinţie care va susţine Combinatul.

Citit 940 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.