PSD cere dizolvarea Consiliului Local Pechea

PSD cere dizolvarea Consiliului Local Pechea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderul organizaţiei PSD Pechea, Ilie Gheorghe, a sesizat instanţa de contencios administrativ cu privire la dizolvarea Consiliului Local al comunei Pechea. Mai mult, preşedintele social-democrat cere instanţei şi anularea hotărârilor de Consiliu Local adoptate începând cu şedinţa declarată ca fiind ilegală, din 30 iunie.

PSD Pechea s-a îndreptat, în paralel, şi cu o acţiune în instanţă împotriva primarului liberal al comunei şi a secretarului Consiliului Local, cărora le cere despăgubiri pentru faptul că de patru luni încoace cei patru consilieri PSD sunt ţinuţi pe tuşă. 

Gestul vine la două luni după ce prefectul judeţului, Claudiu Brânzan, le-a cerut printr-o notificare factorilor de răspundere din Pechea - adică primarului, viceprimarului sau secretarului comunei - să procedeze de urgenţă la sesizarea instanţei de contencios cu privire la dizolvarea consiliului local al comunei, iar acest lucru nu s-a întâmplat.

Consiliul Local fără PSD

Aşa cum am mai scris, PSD şi PC nu mai sunt, practic, reprezentate în Consiliul Local Pechea. Doi consilieri PC nu se mai prezintă la întruniri de trei şedinţe încoace şi ar urma, conform legii, să-şi piardă mandatul. În plus, au demisionat din CL un consilier PSD şi unul PC şi nimeni nu a depus jurământul în locul lor.

În schimb, alături de cei şapte consilieri în funcţie ai PNL şi de cei patru PD-L vin în continuare la şedinţe cei doi aleşi cărora PSD le-a retras sprijinul politic şi care, conform legii, ar fi trebuit să-şi piardă mandatul.

Prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Brânzan, a trimis pe 1 septembrie un document prin care le aduce la cunoştinţă autorităţilor din Pechea că şapte hotărâri votate de CL Pechea nu au primit viza de legalitate deoarece şedinţa în care au fost adoptate s-a desfăşurat cu încălcarea dispoziţiilor legii.

Prefectul face trimitere la adresa anterioară şi le cere autorităţilor din Pechea să demareze procedurile pentru dizolvarea consiliului local.

„Anarhie”

Social-democratul Ilie Gheorghe ne-a declarat că primul termen al procesului va fi pe 6 octombrie:  „Conform celor două adrese semnate de dl prefect, şi conform legii, orice persoană interesată poate cere instanţei dizolvarea consiliului local. Cum nici primarul, nici viceprimarul, nici secretara nu au procedat la sesizarea instanţei, am decis să fac eu acest lucru, în numele PSD”.

„În Pechea domneşte anarhia. De patru luni de zile, consilierii PSD sunt ţinuţi acasă. PSD Pechea are peste 2000 de membri, la ultimele alegeri am scos rezultate bune de peste 50 la sută şi cu toate acestea electoratul nostru nu este reprezentat în Consiliul Local. Nu este normal”, ne-a declarat Ilie Gheorghe.

Foştii consilieri PD-L, în frunte cu fostul vicepreşedinte Dumitru Petcu, au trecut la PSD.

Citit 931 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.