PNL Pechea pregăteşte răzbunarea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viceprimarul liberal al comunei Pechea, Crişan Stanciu, este convins că forul legislativ al comunei nu va fi dizolvat. Aşa cum „Viaţa liberă” a anunţat, acum aproape două luni, prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Brînzan, le-a cerut factorilor de răspundere din Pechea - adică primarului, viceprimarului sau secretarului comunei - să procedeze de urgenţă la sesizarea instanţei de contencios cu privire la dizolvarea consiliului local al comunei, iar acest lucru nu s-a întâmplat.

Miercuri, liderul organizaţiei comunale a PSD din Pechea, Ilie Gheorghe, a luat taurul de coarne şi a sesizat instanţa, cerând desfiinţarea CL.

Liberalii, majoritari la conducerea comunei Pechea, nu stau cu mâinile în sân, ci pregătesc revanşa. Prin vocea vicepreşedintelui Crişan Stanciu, PNL Pechea a anunţat că dacă instanţa de judecată nu va da câştig de cauză PSD, iar Consiliul Local nu va fi dizolvat, atunci se vor „răzbuna” tot în instanţă. Potrivit vicelui, fiecare din cei şapte consilieri locali PNL va cere daune morale de la preşedintele PSD Pechea, Ilie Gheorghe. 

În vreme ce PSD şi PNL se ţin de judecăţi prin tribunale, localnicii plătesc ponoasele. Administraţia locală a comunei a fost nevoită să plătească avocatul şi cheltuielile de judecată pentru doi consilieri care au dat în judecată Consiliul Local şi au câştigat.

De pe 30 iunie, şedinţa care a fost declarată ilegală de către prefect, consiliul local – atât cât a mai rămas din el – s-a tot întrunit în şedinţe şi a adoptat diverse hotărâri.

L-am întrebat pe viceprimar dacă hotărârile adoptate au primit viza de legalitate a instituţiei prefectului şi nu ne-a putut răspunde la întrebare. Mai grav, a părut foarte surprins când i-am spus că nicio hotărâre adoptată de un consiliu local nu poate fi pusă în aplicare fără a avea viza de legalitate a prefectului.

Citit 1076 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.