Boldea, împotriva ordinului ministrului Andronescu

Boldea, împotriva ordinului ministrului Andronescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Avocatul cere demisia ministrului Educaţiei * Operaţiunea de 48 de ore fabrică „agenţi electorali”, reclamă deputatul PD-L * 170 de vizaţi numai la Galaţi! *

„Oficial cer astăzi demisia ministrului Ecaterina Andronescu”, a declarat joi deputatul PD-L Mihail Boldea (foto), care a precizat că s-a consultat în acest sens la nivel naţional şi local în partidul său.

Deputatul îi impută ministrului un ordin, cel cu nr. 5139 din 16 septembrie, de miercuri adică, care cere ca în 48 de ore(!), adică până ieri, inspectoratele şcolare judeţene să transmită ministerului liste cu propuneri de numire a unor cadre didactice pe posturi de directori şi directori adjuncţi pe posturile ocupate în prezent fără concurs în şcoli, grădiniţe şi în funcţiile de inspectori şcolari.

Avocatul Boldea spune că, astfel, nu inspectoratele judeţene, cum ar trebui, ci ministerul va stăpâni situaţia acestor posturi, unde vor fi numiţi de fapt „agenţi electorali” pentru alegerile prezidenţiale.

Prin acest ordin, 170 de directori şi adjuncţi din judeţul nostru şi 16.000 din toată ţara, numiţi pe post fără examen, urmează să fie schimbaţi peste noapte.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Doru Resmeriţă, s-a declarat „siderat” de această situaţie, neavând nici timpul necesar pentru a trimite situaţia la minister, a spus ieri colegul său de partid, deputatul Boldea.

Boldea a numit „dictatorial şi ilegal” modul în care se comportă ministrul: „ca un dictator, îşi semnează singură (sic!) ordinele şi conferă puteri care mută decizia de la nivelul inspectoratelor şcolare la nivelul Ministerului Învăţământului.”

Atac la Contencios

„Vă anunţ oficial astăzi (joi, n.red.) că acest ordin va fi contestat în instanţa de Contencios administrativ la Galaţi de către un director care nu doreşte să-şi divulge identitatea în acest moment”, ne-a informat Boldea.

Ca să nu fie incompatibil cu funcţia de deputat, avocatul Boldea nu va pleda, dar şi-a oferit serviciile de consultanţă. Acţiunea în judecată va bloca însă ordinul pentru toţi directorii în cauză, a precizat el.

Comentariu foto: Avocatul Mihail Boldea va oferi consultanţă directorului care a atacat ordinul ministrului Andronescu

Citit 1044 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.