Fruntaşi, deşi sunt singurii care nu fac robotică la şcoală

Fruntaşi, deşi sunt singurii care nu fac robotică la şcoală
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cei patru elevi gălăţeni care au ocupat anul acesta locul al şaselea la World Robots Olympiad (WRB) au fost singurii din competiţie care nu au cursuri de robotică la şcoală.

La începutul acestei săptămâni, echipa Hot Steel şi-a prezentat elevilor de la Colegiul Naţional  "Al.I. Cuza" proiectul cu care a obţinut locul al şaselea în Costa Rica, la  secţiunea Open Senior (Creativitate). Buruiana Alexandra (clasa a XI-a la Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri”), Mihai Profir, Robert Enache şi Constantin Dănuţ Oprea (toţi trei în clasa a XI-a la  Colegiul Naţional "Al. I. Cuza") le-au explicat colegilor mai mici şi mai mari că toată munca lor a fost făcută în afara orelor de curs, timp de şapte luni, în care au lucrat intens şi au îmbunătăţit proiectul. Cu toate acestea, profesorii de la şcoală - Cătălina Stanca şi Daniela Ilie de la  Cuza şi Mirela Voinea de la CNVA, i-au sprijinit cum au putut mai bine.

Robotul creat de ei are 20 de motoare şi foloseşte energie regenerabilă pentru a hrăni peştii automat, curăţă bazinul acestora, reglează calitatea apei şi separă peştii ajunşi la maturitate.

La prezentare au fost invitaţi şi sponsorii echipei, pentru a vedea "pe viu" aparatura în care au investit, dar şi pe cei patru membri ai echipei, întrucât participarea la olimpiadă nu ar fi fost posibilă dacă elevii nu ar fi primit sprijin financiar: Combinatul ArcelorMittal, Primăria Galaţi, prin Fundaţia Andreiana Juventus, Fundaţia "Vasile Alecsandri", TB Import Export, AMC Daneco, Romero, Medicotest, Eurocom S.A., Flag Galaţi, Apă Canal SA, Transfero.ro. De asemenea, a fost prezent, din partea Universităţii "Dunărea de Jos", profesorul Luigi Mistodie, care este şi preşedintele Comitetului Ştiinţific WRO România. Acesta le-a explicat elevilor şi profesorilor prezenţi câteva aspecte din modul de desfăşurare a olimpiadei de robotică educaţională.

"Olimpiada de Robotică Educaţională WRO este un proiect educaţional internaţional de succes, prin care tinerilor le este stârnit interesul pentru ştiinţă, pentru studierea disciplinelor inovative în domeniul tehnic, robotica educaţională fiind un domeniu extrem de atractiv, motivându-i pe aceştia pentru a opta în viitor spre o carieră din domeniul ingineriei", a spus Luigi Mistodie.


Citit 3609 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.