”OȚELUL şi-a recâştigat identitatea, a redevenit o forţă”

”OȚELUL şi-a recâştigat identitatea, a redevenit o forţă”
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Preşedintele SC Oţelul, Cornel Romeo Moisescu, a făcut bilanţul pentru 2017, "un an foarte bun", în care s-au făcut paşi uriaşi în reconstrucţia clubului roşu-alb-albastru. În urmă cu un an şi jumătate, Oţelul Galaţi - campioana României din 2011 - nu mai exista, în urma falimentului societăţii care administra activitatea echipei. A urmat iniţiativa unui grup de suporteri devotaţi, cu înfiinţarea unui nou club ce pornea renaşterea de la zero. Astfel, 2017 a fost început în Liga a IV-a, iar statutul de club continuator al fostei campioanei era dat doar de ataşamentul fanilor.

Recuperarea "palmaresului"

Până la finalul anului, lucrurile au evoluat într-un ritm poate chiar nesperat de ridicat, reuşindu-se şi din punct de vedere juridic confirmarea că Oţelul de astăzi este Oţelul dintotdeauna, prin recuperarea "palmaresului", în luna septembrie fiind readusă în Galaţi colecţia de trofee câştigate de-a lungul istoriei. "Oţelul şi-a recâştigat identitatea şi a redevenit o forţă. Am recuperat palmaresul, cupele şi trofeele, care acum aparţin pe veci comunităţii gălăţene. Cornel Popa, istoria Oţelului a notat numele dumneavoastră, mulţumim", a subliniat preşedintele Moisescu cel mai important aspect din bilanţul activităţii din acest an, nominalizându-l pe avocatul gălăţean care a avut o contribuţie decisivă în ceea ce priveşte "palmaresul".

Întoarcerea "acasă"

Anterior, se mai făcuse un pas foarte important în acest sens, revenirea pe Stadionul "Oţelul", meciul întoarcerii "acasă" având loc pe 20 mai. "Am revenit pe arena marilor victorii. Suntem singurul club sportiv din ţară care ne întreţinem stadionul, cu toate facilităţile lui", a precizat Cornel Moisescu, cu referire la faptul că gruparea susţine singură costurile activităţii pe arena din Ţiglina.

Promovare cu 9.000 de susţinători

Din punct de vedere sportiv, Suporter Club Oţelul şi-a îndeplinit primul obiectiv. "Am promovat în Liga a III-a având tribunele alături, în cel mai entuziasmant mod. Încă o dată, felicitări bravilor noştri jucători şi antrenorilor Stelian Bordieanu şi Eugen Baştină", a continuat bilanţul preşedintele ales de suporterii membri socios. La meciul retur al barajulul de promovare, Oţelul a avut susţinerea a 9.000 de suporteri.

În grafic, spre Liga a II-a

Apoi, s-a pornit la drum în Liga a III-a cu obiectiv o nouă promovare, la început cu Damian Băncilă antrenor principal, apoi cu Alexandru Ciobanu în această postură. S-a încheiat turul în grafic, pe locul al patrulea, dar la numai două puncte de recuperat faţă de prima clasată. "Am ţinut steagul sus în Seria I din Liga a III-a, suntem în plutonul fruntaş şi foarte aproape de un nou vis, o nouă promovare. Bravo jucătorilor şi antrenorilor! Tuturor celor care au contribuit la revenirea în prim plan a acestui simbol local, Oţelul, vă mulţumesc şi vă transmit cele mai sincere aprecieri şi urări de sănătate", a mai spus Cornel Moisescu, într-un mesaj postat pe o reţea de socializare.

"Urmează anul consolidării"

Privind spre anul viitor şi nu numai, Moisescu s-a arătat convins că ascensiunea va continua, spre întoarcerea în prima ligă, mai ales în condiţiile unei unităţi în jurul Oţelului din partea comunităţii gălăţene: "Urmează 2018, anul promovării şi consolidării. Trebuie să promovăm în Liga a II-a, iar Galaţiul unit nu poate avea adversar. Nu vom reuşi nimic fără implicarea şi participarea tuturor forţelor din oraş şi din judeţ. Noi, singuri, suntem neputincioşi. Noi doar dăm manifestul de cinste, onoare şi devotament pentru Oţelul, pentru Galaţi. Suntem garanţia, certă şi dovedită, că tot ceea ce a fost rău în istoria noastră a dispărut şi nu se va ma repeta. Oţelul Galaţi înseamnă forţă, onoare şi tradiţie la poarta Moldovei. Vremurile frumoase sunt cele care vor veni"!

Citit 6412 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2018 09:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.