Se pregătesc primele INVESTIȚII la Maternitatea Buna Vestire

Se pregătesc primele INVESTIȚII la Maternitatea Buna Vestire
La Maternitatea "Buna Vestire" vin pe lume, anual, 1.200 de copii
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Dacă tot a devenit, anul trecut, proprietara clădirilor şi a terenului în care funcţionează Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire” administraţia locală pregăteşte primele lucrări de modernizare. La Maternitatea "de pe Chicuş", după cum o cunosc gălăţenii, se nasc, anual, aproximativ 1.200 de copii.

Potrivit anunţului postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, până astăzi, 4 ianuarie, Primăria municipiului Galaţi aşteaptă ofertele din partea firmelor interesate să realizeze expertiza pavilioanelor şi studiul de fezabilitate pentru construirea unui rezervor de apă. Valoarea estimată a contractului este de 207.395 de lei fără TVA.

„Municipiul Galaţi a achiziţionat imobilul din strada Nicolae Alexandrescu nr. 99, în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire”. Imobilul este format din mai multe pavilioane, care au fost construite în diferite perioade, primul dintre acestea în anul 1895. În vederea punerii în siguranţă a obiectivului, dar şi pentru asigurarea funcţionării specificului unui spital, este necesară expertizarea pavilioanelor, dar şi construirea unui rezervor de apă de o capacitate de 100 mc”, se arată în documentaţia licitaţiei.

Oraşul avea nevoie de Maternitate

Despre cumpărarea Maternităţii se discută încă din mandatul fostului primar Marius Stan! Achiziţia era mai mult decât necesară în condiţiile în care chiria lunară ajunsese la 8.500 de euro. Pe lângă preţul mare, principalul inconvenient era că nu se puteau face investiţii.

"Noi, angajaţii unităţii, suntem fericiţi că Maternitatea nu mai este chiriaşă în aceste clădiri. Au fost perioade de iarnă când am fost ameninţaţi că vom fi daţi afară, din cauza unor întârzieri la plata chiriei. Vă imaginaţi cum ar fi fost să trebuiască să muţi un întreg spital pe timp de iarnă. Primăria fiind acum proprietară, ne putem gândi şi la proiecte de investiţii, de ce nu cu fonduri europene, pe care nu le puteam pune în practică din postura de chiriaşi", ne declara, anul trecut dr. Anamaria Hărăbor, managerul Maternităţii.

În condiţiile în care nici medicii şi nici Primăria nu erau proprietari pe construcţii, şi deci nu se puteau face lucrări de anvergură, multe dintre saloanele unităţii sanitare au fost renovate, căpătând un aspect modern şi primitor. De asemenea, tot cu bani de la Consiliul Local sau din fonduri proprii, a fost cumpărată şi o parte din aparatura medicală necesară.

Citit 6021 ori Ultima modificare Vineri, 05 Ianuarie 2018 01:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.