Bătălie pentru construirea primei parcări multietajate din Galaţi

Bătălie pentru construirea primei parcări multietajate din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Trei asocieri de firme conduse de Lemacons, Servland şi, respectiv, Tancrad, şi-au depus oferte la licitaţia pentru proiectarea şi execuţia primei parcări multietajate din Galaţi. Investiţia va costa mai mult decât s-a estimat iniţial pentru că autorităţile au descoperit că vor fi necesare lucrări suplimentare pentru devierea câtorva reţele de utilităţi.

Pe masa aleşilor locali a ajuns, spre dezbatere şi aprobare, un proiect de hotărâre care modifică indicatorii tehnico-economici ai primei parcări multietajate care va fi realizată în zona Mazepa I, pe strada Roşiori, aferent blocul R5. Proiectul, care modifică Hotărârea Consiliului Local nr. 94 din martie 2017, prevede tot realizarea unei construcţii cu parter şi trei etaje cu sistem de control acces cu cartele cu autotaxare, monitorizare video şi sistem semaforizare cu senzor şi afişaj al numărului de locuri de parcare.

Valoarea iniţială a obiectivului de investiţii, stabilită în urma documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie, era de 12.155.519 de lei cu TVA.

Potrivit documentaţiei de pe mesele consilierilor locali, autorităţile au descoperit că „prin lucrările propuse sunt afectate reţelele aflate în exploatarea Apă Canal, Eletrica şi Distrigaz”. Prin urmare, vor fi necesare devierea a două colectoare de canalizare, a conductei de distribuţie gaze naturale aflată pe amplasamentul construcţiei, dar şi devierea instalaţiilor electrice aflate în exploatarea Electrica Galaţi. Iar asta costă!

„Aceste lucrări suplimentare au condus la modificarea valorii estimate şi a indicatorilor tehnici aferenţi obiectivului de investiţii”, se precizează în noul proiect. Noii indicatori tehnico-economici stabiliţi de proiectant la faza de proiect tehnic sunt de 12.949.702 de lei, cu 794.183 de lei mai mult decât era prevăzut iniţial.

„Cel mai bun raport calitate-preţ”

Acesta este criteriul pe baza căruia va fi atribuit contractul pentru proiectarea şi construcţia parcării multietajate, contract scos la licitaţie în vara anului trecut, cu o valoare totală estimată de 9.466.595 de lei. Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura se află în etapa evaluării tehnice a celor trei oferte depuse de tot atâtea consorţii. Prima este asocierea Lemacons SRL – S&M Expert Project SRL, care are ca subcontractant firma SC Electrofor SRL. Ofertă a depus şi Asocierea Servland SRL – Refconsteel SRL, care are ca subcontractant compania Exe Group SRL. Iar cel de-al treilea ofertant este Asocierea Tancrad SRL – Ecoarch SRL – Nasi SRL care are ca subcontractant firma ISMA SA.

Cum va arăta parcarea

Potrivit datelor din SEAP, principalul obiectiv al proiectului de investiţie este realizarea unei parcări cu suprafaţa construită de 1.940, 44 metri pătraţi, suprafaţa desfăşurată - 7.791, 77 metri pătraţi, iar suprafaţa de spaţii verzi de pe terasă va fi de 206 metri pătraţi. Gălăţenii vor beneficia de un număr de 214 locuri de parcare şi 50 de spaţii de depozitare tip boxe individuale.

Parcarea va avea iluminat LED cu senzor de proximitate şi aprindere în cascadă, panouri solare de producere apă caldă în paralel cu instant electric, termoizolaţii, încălzire electrică locală cu senzor de prezenţă și programare temporală şi racorduri electrice pentru 21 de staţii de încărcare a autovehiculelor electrice.

Durata de realizare a investiţiei este de 24 de luni. Sursa de finanţare o va constitui creditul în valoare de o sută de milioane de lei pe care Primăria municipiului Galaţi l-a contractat de la CEC Bank.

Citit 9241 ori Ultima modificare Joi, 18 Ianuarie 2018 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.