Turcii şi moldovenii, cei mai prezenţi STRĂINI în Galaţi

Turcii şi moldovenii, cei mai prezenţi STRĂINI în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Aproapte 1.900 de cetăţeni străini şi-au făcut simţită prezenţa în Galaţi în cursul anului trecut, majoritatea fiind persoane venite din Republica Moldova şi Turcia, care au solicitat statului român permise de şedere la noi, pentru a fi alături de familiile pe care şi le-au întemeiat aici. Cei mai prezenţi occidentali care au venit la Galaţi în cursul anului trecut au fost italienii, francezii şi spaniolii.

"Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt conexe dreptului la unitatea familiei, respectiv reîntregirea familiei, membri de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE, educaţie, angajare în muncă sau stabilire permanentă pe teritoriul ţării noastre", se precizează în raportul de evaluare anuală al Serviciului de Imigrări Galaţi.

Numărul permiselor de şedere temporară arată însă că foarte mulţi străini care au venit la noi nu au dorit să se stabilească, 519 astfel de documente fiind eliberate în 2017, comparativ cu doar 24 de permise de şedere pe termen lung. Tot atâţia străini, 24, au solicitat avize de angajare. În paralel cu străinii care au făcut eforturi să fie în legalitate, au fost constatate şi zeci de cazuri de cetăţeni ai altor state care nu îndeplineau condiţiile de şedere.

"În urma celor 118 de acţiuni şi controale cu forţe proprii şi în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în domeniu au fost depistaţi 50 de străini în situaţii ilegale. Au fost emise 30 de decizii prin care s-a stabilit obligaţia de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, unul a fost returnat direct la frontieră, 11 străini au fost puşi în legalitate, iar opt au fost luaţi în custodie publică. Pentru 12 persoane a fost aplicată măsura nepermiterii intrării în ţară pentru perioade cuprinse între trei luni şi cinci ani", se mai arată în documentul citat.

Citit 4039 ori Ultima modificare Luni, 22 Ianuarie 2018 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.