Începe construcția primului BLOC pentru angajaţii din Sănătatea gălăţeană

Începe construcția primului BLOC pentru angajaţii din Sănătatea gălăţeană
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În această vară va începe construcţia primului bloc ANL pentru angajaţii din sistemul sanitar gălăţean. Imobilul va avea trei etaje şi mansardă şi va fi construit în curtea Spitalului Judeţean.

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a atribuit, la începutul săptămânii trecute, contractul pentru ridicarea, la Galaţi, a primului bloc dedicat specialiştilor din Sănătate. Imobilul, care va avea 20 de apartamente (zece cu două camere şi zece cu o cameră), va fi proiectat şi construit de către asociaţia SC Consulting Grup Expert SRL Moineşti - SC Grup Consult Proiect SRL Moineşti, cu subcontractant SC Ideal Windows SRL (din comuna gălăţeană Vânători), iar valoarea contractului este de 2.499.000 de lei (fără TVA), potrivit datelor furnizate de ANL, la solicitarea "Vieţii libere".

Un an şi patru luni pentru lucrări

"Lucrările de execuţie la imobilul din municipiul Galaţi, destinat specialiştilor din Sănătate, vor putea fi demarate numai după elaborarea şi aprobarea documentaţiei tehnico-economice (studiu de fezabilitate, proiect tehnic), conform prevederilor legale în vigoare", ne-au comunicat reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Contractul va fi derulat pe o perioadă de un an şi jumătate. Firmele câştigătoare au la dispoziţie trei luni pentru a realiza studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, iar imobilul va fi construit în 16 luni. Asta înseamnă că, la finele anului viitor, primul dintre cele două blocuri ANL din curtea Spitalului Judeţean ar trebui să fie finalizat. Imobilul, care va avea trei etaje şi mansardă, va fi construit pe o suprafaţă de maximum 1.529 de metri pătraţi, iar lucrările tehnico-edilitare vor fi suportate de către Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, din bugetul propriu.

Reamintim că, în vara anului trecut, CJ a aprobat contractul cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe, trecând totodată în patrimoniul ANL o suprafaţă de teren de peste 5.000 de metri pătraţi, pentru construcţia a două imobile pentru angajaţii din Sănătate. "Ne zbatem să le oferim locuinţe de serviciu, construite în curtea spitalului, la aproximativ 50 de metri. Sunt chirii stabilite de ANL, cu mult sub preţul pieţei (...) CJ are obligaţia să predea terenul şi să se asigure că toate utilităţile să fie aduse în imediata apropiere a blocurilor. Sunt deja acolo, avem energie electrică, gaz, apă şi canalizare", declara, în luna iulie a anului trecut, preşedintele CJ, Costel Fotea.

Citit 8128 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Februarie 2018 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.