Autorităţile gălățene sunt în ALERTĂ. Dunărea a depăşit cota de inundaţie şi creşte

Autorităţile gălățene sunt în ALERTĂ. Dunărea a depăşit cota de inundaţie şi creşte
Dunărea a intrat deja pe aleea pietonală de la Faleză
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Dunărea a depăşit deja cota de inundaţie la Galaţi, nivelul înregistrat vineri fiind de 602 centimetri, cu şapte centimetri mai mult decât joi. Astfel, o bucată din aleea pietonală de pe Faleza Inferioară a fost acoperită de apă, aşa că gălăţenii ieşiţi la promenadă sunt nevoiţi să ocolească porţiunea de câţiva metri prin iarbă. Oamenii puşi în această situaţie sunt nemulţumiţi şi arată cu degetul către autorităţi, care nu au luat nicio măsură, în ciuda faptului că acest lucru se întâmplă în fiecare an.

Tot din cauza nivelului crescut al Dunării, conducerea Şantierului Naval a dispus crearea unui dig din saci cu nisip, care să protejeze instituţia. "Cei din Şantierul Naval au construit diguri, fac, în primă fază, un dig de apărare până la cota de 650 de centimetri. Apa a  intrat deja în şantier, deocamdată prin canalizări, dar ei cunosc acest pericol, au experienţa anilor trecuţi şi îşi cunosc zonele vulnerabile, astfel încât să poată face o protejare eficientă", ne-a explicat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

La nivelul judeţului a fost constituit şi Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Dorin Otrocol. "În şedinţa Comitetului, domnul prefect a dispus punerea în aplicare a planurilor proprii de apărare împotriva inundaţiilor de către operatorii economici riverani Dunării", a adăugat Chiriţă.

Conform sursei citate, până pe 4 aprilie, Dunărea va atinge la Galaţi cota de 622 de centimetri. "Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă monitorizează atât creşterile Dunării, cât şi pe cele ale afluenţilor acesteia, pentru că s-ar putea crea efectul de remu şi să apară probleme pe Prut şi pe Siret", a conchis purtătorul de cuvânt al ISU.

Citit 10613 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.