Locatarii blocului E6 din Ţiglina II, nemulţumiţi: Nu vrem bănci sub geam, nu vrem parc, vrem linişte! (FOTO)
Foto: Marius Negri

Locatarii blocului E6 din Ţiglina II, nemulţumiţi: Nu vrem bănci sub geam, nu vrem parc, vrem linişte! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Un grup de locatari ai blocului E6 din Ţiglina II au venit joi la întâlnirea cu reporterii ziarului „Viaţa liberă” pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de proiectul de amenajare a unei artere de acces cu 122 de locuri de parcare, a unui parc aferent imobilului lor şi a unui loc de joacă, la care se lucrează deja.

„Noi suntem din blocul E6, acolo unde dl primar a dărâmat garajele, amenajează parc, parcare, şosea de trecere şi loc de joacă pentru copii. Sunt prea multe într-un spaţiu atât de mic! Să se facă şoseaua, parcare, dar să nu ne ia grădina blocului şi să ne aducă copiii şi beţivanii sub geam! Să nu ne taie copacii pe care noi i-am pus noi ca să nu ne ardă vara soarele şi să ne pună băncile sub geamuri. Eu, care stau la parter, dacă îmi vine unul pe bancă, sub geam, ce fac?! Nu mai pot deschide geamul şi nici nu-mi pot pune gratii că nu-mi place ca la puşcărie! Iar dacă ne taie toţi pomii, o să dormim, la vară, pe jos, nu pe pat, de căldură!”, ne-a spus, revoltată, Maria Alupoaie.

„Noi nu comentăm parcul, ci băncile pe care le vor pune! Mai figurează în proiect şi un WC public, ecologic, dar pe care omul nu-l va folosi! Va bea bere, va veni beat pe bancă, va cânta, va răcni, şi pe urmă va urina sub geamul celui de la parter! Noi nu vrem bănci în parc! Am mai avut nişte mese de şah şi numai noi ştim ce-am păţit! Se certau, se înjurau, dar, când sunam la Poliţie, indivizii erau anunţaţi şi dispăreau! Poliţia ne găsea tot pe noi vinovaţi!”, ne-a declarat, nemulţumit, vecinul ei, Sevastre.

„Eu cred că proiectul de parc e frumos, are design, dar noi nu vrem design, noi vrem linişte! Vrem ordine şi disciplină! Vrem copacii noştri bătrâni! O să ne fie suficientă gălăgia că şi aşa trec maşini! Suntem oameni în vârstă şi vrem linişte!”, a afirmat, categorică, Ana Molnar.

Gălăţenii acuză autorităţile că nu i-au consultat atunci când au decis să facă această investiţie. Şi susţin că şi-au spus nemulţumirile într-o scrisoare trimisă la Primărie, dar nu au primit răspuns. „Ne-am fi aşteptat să vină măcar un consilier local să discute cu noi, că doar noi îi votăm, din patru în patru ani, la alegeri! Din banii noştri sunt plătiţi şi tot din banii noştri se fac toate aceste lucrări, pentru că ne plătim taxele şi impozitele locale”, au reclamat gălăţenii.    "Parc am avut, dar unde sunt acum garaje..."

„Ştiţi care e problema? Că noi înainte am avut parc la capătul blocului E6, un parc frumos, pentru copii, cu leagăne, cu de toate! Dar la capătul blocului nu aici! Şi tocmai de acolo nu s-au dărâmat garajele, ci s-au dărâmat de pe lângă peretele Pedagogicului!”, ne-a sesizat una dintre locatarele blocului E6.

"Când au demolat garajele, poate că, legal, au avut o justificare. Dar au spus că imediat fac raiul pe pământ, dar a rămas în paragină până acum. Nu era mai bine ca garajele alea, bune, rele cum erau, să rămână şi, când aveau asigurate toate posibilităţile, să acţioneze! Nu întâi dărâmi şi după aia stai ani de zile să te gândeşti dacă faci sau nu. Mai lua bani Primăria pe garaje. Domnul fost primar şi-a făcut ambiţia cu noi", ne-a spus unul dintre gălăţenii din Ţiglina II.

Revendicările locatarilor

„Să reducă parcul şi să ne lase spaţiul verde al blocului! Vrem să fie lăsat un spaţiu mai mare, zece metri de la peretele blocului, pentru intervenţii de întreţinere a construcţiei. Să avem spaţiu de montat o schelă. Vrem să ni se permită să facem un gărduţ despărţitor ca să delimităm spaţiul verde al blocului de parc. Nouă nu ne trebuie parc! Nu vrem băncile!”, au conchis revoltaţi, locatarii blocului E6 care au venit la chioşcul ziarului „Viaţa liberă”.

Ce spune Primăria

Conform Primăriei, amenajarea parcului va afecta între 12 şi 15 la sută din actualul spaţiu verde aferent blocului, iar proiectul nu prevede amplasarea de garduri. Autorităţile au obţinut aviz de mediu pentru tăierea a 12 copaci, dar în locul lor vor fi plantaţi alţii, însă nu pe fostele amplasamente. Băncile vor fi amplasate pe o alee şerpuită, prin urmare distanţele faţă de bloc variază între opt şi zece metri, dar se va ţine seama ca mobilierul urban să nu fie prea apropiat de geamurile locatarilor. Conform Primăriei, proiectul de investiţii ca şi bugetul acestuia au fost aprobate în Consiliul Local, prin urmare nu poate suferi modificări de fond!

Reamintim că lucrările, în valoare de 1.921.835 de lei, sunt executate de SC Obercons Comp SRL - SC Constructa Mecanique SRL şi sunt programate să dureze şase luni. Ar mai trebui spus că acest proiect de restructurare urbană a fost iniţiat de fostul primar al Galaţiului, Marius Stan.

Dilemă: Unele garaje sunt mai... garaje decât altele?

Aşa s-ar putea crede în condiţiile în care, în zona în care se desfăşoară lucrările există câteva baterii de garaje care nu vor fi afectate. Ba din contră, se lucrează pe lângă ele, şi, la final, vor avea parte de un parc şi de o arteră de circulaţie, cu locuri de parcare. Conform Primăriei, garajele rămase nu fac parte din perimetrul acestei investiţii, gândite de administraţia Marius Stan. Ele vor face obiectul unui alt proiect care va fi realizat, în completare, de actuala administraţie.

Joi, venim la Maşniţă

Cotidianul "Viaţa liberă" continuă raidurile în cartierele Galaţiului, pentru a afla direct de la cititori care sunt problemele cu care se confruntă, în zona în care locuiesc. Astfel, joi, 26 aprilie, între orele 9,00 şi 9,30, vă aşteptăm la chioşcul nostru din zona Maşniţă, pentru a ne spune care sunt principalele nemulţumiri şi probleme din cartierul dumneavoastră, dar şi ce pot face autorităţile pentru a le rezolva.

În cazul în care nu puteţi ajunge la întâlnirea cu reporterul "Vieţii libere", ne puteţi lăsa sesizările dumneavoastră şi în secţiunea de comentarii a acestui articol sau pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 15020 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Aprilie 2018 10:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.