Locatarii blocului E6 din Ţiglina II, nemulţumiţi: Nu vrem bănci sub geam, nu vrem parc, vrem linişte! (FOTO)
Foto: Marius Negri

Locatarii blocului E6 din Ţiglina II, nemulţumiţi: Nu vrem bănci sub geam, nu vrem parc, vrem linişte! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Un grup de locatari ai blocului E6 din Ţiglina II au venit joi la întâlnirea cu reporterii ziarului „Viaţa liberă” pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de proiectul de amenajare a unei artere de acces cu 122 de locuri de parcare, a unui parc aferent imobilului lor şi a unui loc de joacă, la care se lucrează deja.

„Noi suntem din blocul E6, acolo unde dl primar a dărâmat garajele, amenajează parc, parcare, şosea de trecere şi loc de joacă pentru copii. Sunt prea multe într-un spaţiu atât de mic! Să se facă şoseaua, parcare, dar să nu ne ia grădina blocului şi să ne aducă copiii şi beţivanii sub geam! Să nu ne taie copacii pe care noi i-am pus noi ca să nu ne ardă vara soarele şi să ne pună băncile sub geamuri. Eu, care stau la parter, dacă îmi vine unul pe bancă, sub geam, ce fac?! Nu mai pot deschide geamul şi nici nu-mi pot pune gratii că nu-mi place ca la puşcărie! Iar dacă ne taie toţi pomii, o să dormim, la vară, pe jos, nu pe pat, de căldură!”, ne-a spus, revoltată, Maria Alupoaie.

„Noi nu comentăm parcul, ci băncile pe care le vor pune! Mai figurează în proiect şi un WC public, ecologic, dar pe care omul nu-l va folosi! Va bea bere, va veni beat pe bancă, va cânta, va răcni, şi pe urmă va urina sub geamul celui de la parter! Noi nu vrem bănci în parc! Am mai avut nişte mese de şah şi numai noi ştim ce-am păţit! Se certau, se înjurau, dar, când sunam la Poliţie, indivizii erau anunţaţi şi dispăreau! Poliţia ne găsea tot pe noi vinovaţi!”, ne-a declarat, nemulţumit, vecinul ei, Sevastre.

„Eu cred că proiectul de parc e frumos, are design, dar noi nu vrem design, noi vrem linişte! Vrem ordine şi disciplină! Vrem copacii noştri bătrâni! O să ne fie suficientă gălăgia că şi aşa trec maşini! Suntem oameni în vârstă şi vrem linişte!”, a afirmat, categorică, Ana Molnar.

Gălăţenii acuză autorităţile că nu i-au consultat atunci când au decis să facă această investiţie. Şi susţin că şi-au spus nemulţumirile într-o scrisoare trimisă la Primărie, dar nu au primit răspuns. „Ne-am fi aşteptat să vină măcar un consilier local să discute cu noi, că doar noi îi votăm, din patru în patru ani, la alegeri! Din banii noştri sunt plătiţi şi tot din banii noştri se fac toate aceste lucrări, pentru că ne plătim taxele şi impozitele locale”, au reclamat gălăţenii.    "Parc am avut, dar unde sunt acum garaje..."

„Ştiţi care e problema? Că noi înainte am avut parc la capătul blocului E6, un parc frumos, pentru copii, cu leagăne, cu de toate! Dar la capătul blocului nu aici! Şi tocmai de acolo nu s-au dărâmat garajele, ci s-au dărâmat de pe lângă peretele Pedagogicului!”, ne-a sesizat una dintre locatarele blocului E6.

"Când au demolat garajele, poate că, legal, au avut o justificare. Dar au spus că imediat fac raiul pe pământ, dar a rămas în paragină până acum. Nu era mai bine ca garajele alea, bune, rele cum erau, să rămână şi, când aveau asigurate toate posibilităţile, să acţioneze! Nu întâi dărâmi şi după aia stai ani de zile să te gândeşti dacă faci sau nu. Mai lua bani Primăria pe garaje. Domnul fost primar şi-a făcut ambiţia cu noi", ne-a spus unul dintre gălăţenii din Ţiglina II.

Revendicările locatarilor

„Să reducă parcul şi să ne lase spaţiul verde al blocului! Vrem să fie lăsat un spaţiu mai mare, zece metri de la peretele blocului, pentru intervenţii de întreţinere a construcţiei. Să avem spaţiu de montat o schelă. Vrem să ni se permită să facem un gărduţ despărţitor ca să delimităm spaţiul verde al blocului de parc. Nouă nu ne trebuie parc! Nu vrem băncile!”, au conchis revoltaţi, locatarii blocului E6 care au venit la chioşcul ziarului „Viaţa liberă”.

Ce spune Primăria

Conform Primăriei, amenajarea parcului va afecta între 12 şi 15 la sută din actualul spaţiu verde aferent blocului, iar proiectul nu prevede amplasarea de garduri. Autorităţile au obţinut aviz de mediu pentru tăierea a 12 copaci, dar în locul lor vor fi plantaţi alţii, însă nu pe fostele amplasamente. Băncile vor fi amplasate pe o alee şerpuită, prin urmare distanţele faţă de bloc variază între opt şi zece metri, dar se va ţine seama ca mobilierul urban să nu fie prea apropiat de geamurile locatarilor. Conform Primăriei, proiectul de investiţii ca şi bugetul acestuia au fost aprobate în Consiliul Local, prin urmare nu poate suferi modificări de fond!
Reamintim că lucrările, în valoare de 1.921.835 de lei, sunt executate de SC Obercons Comp SRL - SC Constructa Mecanique SRL şi sunt programate să dureze şase luni. Ar mai trebui spus că acest proiect de restructurare urbană a fost iniţiat de fostul primar al Galaţiului, Marius Stan.

Dilemă: Unele garaje sunt mai... garaje decât altele?

Aşa s-ar putea crede în condiţiile în care, în zona în care se desfăşoară lucrările există câteva baterii de garaje care nu vor fi afectate. Ba din contră, se lucrează pe lângă ele, şi, la final, vor avea parte de un parc şi de o arteră de circulaţie, cu locuri de parcare. Conform Primăriei, garajele rămase nu fac parte din perimetrul acestei investiţii, gândite de administraţia Marius Stan. Ele vor face obiectul unui alt proiect care va fi realizat, în completare, de actuala administraţie.

Joi, venim la Maşniţă

Cotidianul "Viaţa liberă" continuă raidurile în cartierele Galaţiului, pentru a afla direct de la cititori care sunt problemele cu care se confruntă, în zona în care locuiesc. Astfel, joi, 26 aprilie, între orele 9,00 şi 9,30, vă aşteptăm la chioşcul nostru din zona Maşniţă, pentru a ne spune care sunt principalele nemulţumiri şi probleme din cartierul dumneavoastră, dar şi ce pot face autorităţile pentru a le rezolva.
În cazul în care nu puteţi ajunge la întâlnirea cu reporterul "Vieţii libere", ne puteţi lăsa sesizările dumneavoastră şi în secţiunea de comentarii a acestui articol sau pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 14350 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Aprilie 2018 10:29

30 comentarii

 • postat de Galatean fara Galati
  Sâmbătă, 19 Mai 2018 17:53
  95.76.36.***
  Multi amici platiti de primarie comenteaza pe aici: Lorena, Iustina, Maria etc.!!!! Blocul E6 a devenit un bloc cu trei parcuri... In cele doua, mai vechi, vezi numai gasti de golanasi, betivi si boschetari. Numai gunoaie. Nici picior de copil. Asa ca nu e cazul sa proslaviti niste proiecte facute de dragul de a da banii unor firme de constructii.
  2
  2
  Raportează
 • postat de gigel
  Marți, 15 Mai 2018 11:37
  213.177.4.***
  banuiesc ca e voarba de proprietarii blocului ca doar nu stau toti cu locatie :(
  0
  0
  Raportează
 • postat de Lorena
  Marți, 08 Mai 2018 15:15
  86.125.4.***
  Si in micro 17 langa blocurile de langa acel Penny s-a facut acel parculet cu acea fantana arteziana si cu banci sub geamurile oamenilor si nu s-a mai suparat nimeni. Ba dimpotriva, chiar s-au bucurat enorm oamenii pentru modernizarea binevenita si e o forfota imensa (forfota in sensul de aglomerare, nu in sensul de galagie) acolo in urma acelei modernizari fiindca vezi tot timpul parculetul aglomerat cu mamici cu bebelusi in carucioare stand pe banci, la umbra copacilor si copii ce "degaja" o forfota nestavilita la acele leagane si cu toate astea nu se supara nimeni. Numai aia, acei cativa mosnegi de prin Tiglina II, de la acel bloc au impresia ca totul le apartine lor, ca ei se afla pe tarlaua lor si trebuie sa dea ei aprobare cine intra si cine nu poate intra/trece prin cartierul acela. Cartierul acela nu este numai al lor al celor cativa bosorogi care se opun mereu la orice, fiindca nu toti varstnicii, batranii din acel cartier din Tiglina II se impotrivesc modernizarii, ci doar cateva neghine sau cateva uscaturi se opun. De cand au ajuns ceilalti de o alta varsta decat acei mosnegi sa fie obligati sa traiasca in vechiul comunism "elogiat" de acesti mosnegi. Mosnegii daca vor liniste exista azile de batrani, institutii pentru varstnici unde se pot odihni cat vor ei.


  @ silviu

  Si nu mai demonizati atat, nu mai exagerati ca nu vine niciun "drogangiu" sau vreun "betiv" prin parcul acela. Nu sunt ei drogangii si betivi prin parcurile publice mai cunoscute si voi vreti sa dramatizati spunand ca vezi Doamne vreun "drogangiu" sau vreun "betiv" se gandeste fix la parcul vostru, se gandeste sa vina si sa "miaune" sub geamurile voastre. Nu va cauta parcul niciun betiv si cu atat mai putin vreun drogangiu.
  Va dati seama ce casta concentrata, inchistati la minte exista prin Tiglina II, mosnegi blocati cu mintea-n comunism.

  Din pacate unii baga strambe si se poticnesc incercand sa "bage batul prin gard" la orice modernizare care se vrea a face pentru acest oras. Cu astia am trait in acest oras atatia ani de zile si va intrebati de ce trecea pe langa acest oras orice oportunitate de a avansa pentru urbea Galati. Dar noroc ca astia sunt doar plebea, neghinele din toata acea zona. Restul vrem modernizare.

  Mai cunosc si eu batrani, dar parca niciunul nu este ca acestia din "secta" asta a celor ce nu vor sa existe nimic in jurul lor.
  3
  3
  Raportează
 • postat de silviu
  Vineri, 04 Mai 2018 12:43
  5.13.240.***
  Nu-s de condamnat nici oamenii aia. Parcurile de cartier ar trebui facute cu cap. Ca daca sub geamul vostru devine toaleta sau nu puteti dormi noaptea de betivi si drogangii, va reconsiderati opinia. Si oricum daca nici in Galati nu sunt parcuri....Asa ca aveti slava domnului de unde alege, nu vad neaparat obligativitatea consturirii unuia nou!
  2
  4
  Raportează
 • postat de miu
  Joi, 03 Mai 2018 09:36
  80.97.203.***
  @ MAXIMilian: primaria are obligatia de a gasi calea de mijloc, daca se incapataneaza sa creeze locuri de adunare a gastilor de cartier poate fi si sanctionata conform legii.

  Alesii nostri trebuie sa gaseasca mijloace de confort pentru TOTI cetatenii: pentru cei care locuiesc la blocurile din jurul parcului (eventual cu un program de functionare a parcului), pentru cei cu copii mici, pentru tinerii care doresc sa faca miscare etc.

  Cand faci pe altii zevzeci :))))) te faci de fapt pe tine asa, sau nu stiai?
  1
  4
  Raportează
 • postat de moshu votant psd
  Vineri, 27 Aprilie 2018 03:50
  158.69.154.***
  Propun un parc fara copaci, fara iarba, fara banci, fara alei, doar cu gard de jur imprejur si un stalp cu un bec si un ceas electronic sa vada lumea cat e ceasul. Copiii sa-si aduca sepci, cizme de cauciuc, lopatele, galetuse sa se joace in nisip.
  1
  10
  Raportează
 • postat de MAXIMilian
  Miercuri, 25 Aprilie 2018 15:43
  185.56.80.***
  @ Maxim

  Zevzecule veti ca ti-ai dat singur la temelie cu propriul argument. Argument ce este general falavil si in sens invers. Primaria are "OBLIGATIA" de a asigura confortul, o viata decenta, o moderna, intr-un cartier in care sa "vietuiasca" in curatenie, mai mult decat in mizeria, gunoiul si vechiul pe care-l pastoriti voi unii bosorogi.

  Te-ai batut singur cu propriul argument Maximica. Exact. Dar e valabil (argumentul tau) si in sens invers, dinspre ceilalti, care l-a randul lor merita o viata civilizata, moderna, NU VECHITURILE VOASTRE. Si ceilalti(in afara de bosorogii ce divinizeaza vechiul) au dreptul la o viata "linistita" iar asta se poate realiza/indeplini doar intr-un cartier curat, MODERN, EVOLUAT, nu in acelasi gunoi al vostru dinozaurilor.
  5
  28
  Raportează
 • postat de Maxim
  Marți, 24 Aprilie 2018 17:42
  5.13.199.***
  Va place sau nu, primaria are OBLIGATIA de a asigura confortul tuturor cetatenilor.

  Ca ii considerati senili si ii itrimiteti la azil, e doar proasta voastra crestere, oamenii au dreptul la o viata decenta iar primaria trebuie sa faca in asa fel incat sa nu le strice linistea.
  20
  12
  Raportează
 • postat de Blocul 1C intreg cartierul
  Marți, 24 Aprilie 2018 17:11
  89.34.237.***
  In Micro 16 in spatele bisericii Sfantul Vasile cel Mare cand veniti domnule primar, domnilor/doamnelor consilieri locali ca sa demolati garajele mizerabile adunatoare de gunoaie? Daca in Tiglina 2(Pedagogic) nu vor civilizatie, modernizare atunci veniti in Micro 16 si demolati toate buncarele si beciurile ilegale mizerabile construite in spatele bisericii Sfantul Vasile cel Mare, fiindca si de la geamul blocurilor respective, cat si dinspre biserica vezi cu ochii cat cuprinde o imagine dezolanta de cosmelii cu beciuri ilegale si tot in cartierul respectiv in fata blocului 1C, cat si in spatele blocului 1C imaginea/privelistea este dezolanta (plina cu garaje cu beciuri ilegale si magazii adunatoare de resturi de constructii, adunatoare de gunoaie). Mergeti si modernizati in zona/cartierele Spitalului de Copii, daca prin Tiglina 1 aia nu apreciaza modernizarea pe care vreti sa o faceti(desi si acolo langa Pedagogic sunt multi care doresc acea modernizare pe care o realizati acum).

  Spitalul de Copii trebuie "deparazitat" de buncarele garaje mizerabile adunatoare de gunoaie.

  Blocul 1C(Spitalul de copii) cat si ceilalalti locatari ai blocurilor din jur doresc curatarea cartierului PRIN DEMOLAREA acestor GARAJE (DEPOZITE DE ADUNAT GUNOAIE).
  1
  33
  Raportează
 • postat de Alex
  Marți, 24 Aprilie 2018 01:44
  86.124.201.***
  La sat daca vreti liniste, in civilizatie exista parcuri, banci, oameni pe strada.
  Numai drepturi aveti voi......bine ca vreti gard si gradina in fata blocului
  14
  17
  Raportează
 • postat de Liviu
  Luni, 23 Aprilie 2018 22:24
  164.132.51.***
  @ Romica Tanvuia


  Sa va fereasca sfintii sa faceti asa ceva. Ca cel mai bine ar fi ca dupa ce primaria va pune si camere de supraveghere in noul parc pentru a-si proteja investitia, dar si pentru protectia celor din parc(copii si adulti) ar trebui ca primaria sa va f**a niste amenzi voua descreieratilor babalaci comunisti dezaxati care manjiti cu ulei (sau care murdariti sau stricati) bunul public.

  Vreti liniste? Exista locurile de veci. Noi ceilalti mai vrem sa si traim in societate, nu sa stam inchisi in casa asa cum v-ar placea voua babalacilor sa stam noi. Dar multumim ca te-ai autodenuntat domnu Romica Tanvuia ca sa stim pe cine dam vina si pe cinem punem la plata in caz ca gasim bancile manjite cu ulei ars, vasilina sau cu alte cele.
  10
  32
  Raportează
 • postat de ss
  Luni, 23 Aprilie 2018 21:45
  79.116.99.***
  Ce nesimtiti sunt unii pe aici, daca pe ei nu-i deranjeaza nu conteaza ca-i fac varza pe cei de la E6. Puneti post permanent al politiei locale si la fiecare injuratura, bautura, galagie o amenda zdravana, asa va place? Iar dupa 22.00 liniste absoluta, se poate asa ceva? Putine sanse in orasul asta cu populatie majoritar necivilizata!
  3
  19
  Raportează
 • postat de Marius
  Luni, 23 Aprilie 2018 20:04
  82.137.15.***
  Ce prosti au fost comunistii ca au lasat spații verzi in jurul blocurilor! Parcurile bancile si parcRile trebuie puse pana langa bloc. Sa poata sasi puna omu masina sub geam.
  Bine totusi ca s au desteptat in sfarsit si au inceput sa construiasca cu cap
  6
  8
  Raportează
 • postat de Iustina
  Luni, 23 Aprilie 2018 17:37
  65.19.167.***
  Domnule primar nu-i luati in seama pe acei cativa scandalagii care nu vor niciun fel de modernizare in acel cartier. Mai suntem si noi varstnici in acel acel cartier care dorim ca aceasta modernizare SA SE REALIZEZE.
  Acei cativa scandalagii trecuti de a 3-a tinerete care intotdeauna se opun modernizarii in acel cartier nu vor intelege niciodata ca trebuie sa avanseze si cartierul nostru cu o treapta mai sus fata de nivelul actual. Multi varstnici din acel cartier chiar isi doresc acel parc si acea modernizare acolo unde este ea trecuta in plan. Si chiar traiesc la blocurile acelea asa ca noul parc, de ar fi sa-mi fie construit sub geam chiar nu ma deranjeaza. Dati-i inainte cu modernizarea, cat mai extinsa sa fie intregului cartier, intregii zone, de la magazinul Orange pana la CEC Bank si pana-n strada Gheorghe Doja. Parcul este mai mult decat binevenit si tineti cont ca locuiesc chiar la blocurile de langa locatia sub geamurile carora se spune ca va fi construit/amenajat parcul.


  Si ca sa-i mai linisteasca pe acesti batrani (care ne tot vira sub nas scuza cu golanii/scandalagii ce veneau pe la mesele de sah) poate chiar nu ar fi rau ca parcul sa fie prevazut cu SUPRAVEGHERE VIDEO, fiindca asta sigur politia ii va descuraja pe scandalagii, fiindca dupa imaginile video acei scandalagii pot fi recunoscuti si amendati sa-i usture buzunarul. Dar parcul este necesar, ca dealtfel si toata modernizarea propusa pentru zona Pedagogic/Tiglina 2.

  Nu am avut niciodata o asemenea modernizare de cand ne stim in cartierul respectiv, iar acum cand chiar se incearca sa se realizeze ceva bun in cartierul nostru, ies cativa certati cu evolutia si ne spun ca nu le convine, fiindca lor le place sa nu se schimbe nimic. Dar ce, orasul asta le apartine numai lor, celor de varsta a 3-a care nu vor sa se modernizeze nimic in orasul acesta? Si va mai intrebati de ce se depop uleaza acest oras.
  13
  30
  Raportează
 • postat de saab
  Luni, 23 Aprilie 2018 17:12
  5.13.194.***
  Intrebare pentru domnul primar"daca ai fi locatar al blocului E6 cu apartamentul situat pe spatele blocului si eventual si la partier" ti-ar conveni sa ai banci pe sub geamuri si galagie cu toti ce vor bea noaptea si vor urina sub geamul apartamentului???deoarece asa se va intampla dupa executarea parcului,cum se intampla in fiecare parc de cartier.
  25
  22
  Raportează
 • postat de Laurentiu
  Luni, 23 Aprilie 2018 15:51
  94.230.208.***
  Ei sunt ofticati fiindca acesti senili erau defapt cei ce aveau/detineau garajele, garaje in care adunau toate mizeriile, iar primaria incercand sa-i civilizeze ei s-au simtit deranjati mosnegii. Nu parcul este problema. Ba dimpotriva, chiar. Pe acolo, prin acel cartier mai traim si noi tinerii, nu numai ei, si chiar avem nevoie de aceasta modernizare. Ba chiar ar trebui ca aceasta modernizare sa fie extinsa si la garajele din spatele blocului B3 si F1. Se aude domnu' primar, domnilor consilieri locali?
  15
  28
  Raportează
 • postat de Titus
  Luni, 23 Aprilie 2018 15:43
  176.10.99.***
  Mai mosilor dar inainte cand erau garajele acolo si se incingeau chermezele cu sprituri in fata garajelor, tot la/sub geamul vostru, atunci nu va deranja harmalaia si golania nu-i asa? Sau atunci erati voi batranii posesori de garaje cei ce faceati galagie stand la garaj palavragind si zdranganind tot felul de metale si prostii adunate de prin comunism prin acele garaje? Iar acea galagie(fiindca voi o faceati) era buna. Atunci nu-i mai deranja pe ceilalti ca voi posesorii babalaci cu garajele din comunism erati cei ce faceau galagie, panarama de ziceai ca v-ati deschis atelier mecanic de zdranganit metale in acele buncare mizerabile, iar acum va deranjeaza daca se face ceva curat, aerisit, modern cum este parcul acesta. Hai sictir mosnegilor. Nu vine nimeni de prin alte cartiere ca sa stea in parc sub geam la voi sa faca galagie (ci tot voi sunteti cei cu golania, galagia, panarama), iar modernizarea respectiva tot pentru voi (cat si pentru toti ceilalti) se face aceasta curatenie, modernizare, cat si pentru generatiile ce vor veni dupa voi (ca doar nu om astepta ca sa treceti voi in nefiinta ca apoi sa putem moderniza). Pe voi va deranjeaza probabil ca vi se zgandare mizeria/vechiul de care nu va puteti descotorosi, mizerie, vechiul adunat de prin comunism, ca mai nou se vede ca si gradinile din fata blocurilor le-ati umplut cu mizerii. Voi aveti impresia ca gradinile sunt ale voastre cei ce locuiti la parter, desi toti din blocurile detinem in mod normal cate un petec prin gradinile de bloc. Da, eu stiu si batrani din acea locatie/zona/cartier care deabia asteapta ca primaria sa faca acea modernizare cu acel parc, cu acele locuri de parcare...

  Pentru o mana de mosnegi ofticati acum lumea ar trebui sa stea in loc, dom'le. Ia uita-te la ei ce pretentii au mosnegii astia. Odihna aveti la Tintirim si e vesnica.
  15
  32
  Raportează
 • postat de Olga
  Luni, 23 Aprilie 2018 15:17
  62.210.71.***
  "Multumim" domnului primar si consilierilor locali faptul ca si-au permis neobrazarea/nesimtirea de a nu se atinge cu modernizarea de garajele de langa blocul B3, de langa aceasta modernizare.

  Adevarul este ca prin bunavointa domnului primar este foarte educativ (si necesar) pentru copii nostri de grupa mica sa vada desenate pe peretii acestor mizerabile garaje PENISURI si CUVINTE OBSCENE. Foarte educativ. Probabil ca acesta este si rationamentul domnului Pucheanu care nu s-a atins si de cosmeliile de asa-zise garaje care se gasesc exact langa modernizarea pe care o desfasoara.

  Probabil ca asta a si fost scopul domnului Pucheanu de nu s-a atins si de aceste asa-zise garaje, buncare mizerabile: si anume pastrarea cosmeliilor garaje pe peretii carora se gasesc desenate adevarate opere de arta pentru copiii nostri: penisuri si cuvinte obscene.

  Asa este prin tot Galatiul. Probabil de aceea domnul primar nu se atinge de aceste cosmelii de garaje de prin tot orasul, fiindca ele garajele sunt adevarate panze de "pictura", de "artisti" pe care se deseneaza penisuri cu scroturi si diferite cuvinte, mesaje obscene. "Hrana" pentru mintea copiilor nostri.
  Sa va fie rusine domnule Pucheanu fiindca faceti lucrurile/treaba doar pe jumatate. Daca extindeati proiectul si 2 cm inspre blocul B3 si F1 ce era?
  6
  27
  Raportează
 • postat de Mioara
  Luni, 23 Aprilie 2018 13:23
  192.160.102.***
  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/23aprilie2018cartier/5.jpg

  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/23aprilie2018cartier/3.jpg

  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/23aprilie2018cartier/4.jpg

  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/23aprilie2018cartier/1.jpg

  Mai intrebati-l inca o data pe Pucheanu de ce nu vrea sa extinda modernizarea actuala pentru a putea sa includa si suprafata de langa modernizare, cea din spatele blocului B3, tinand cont ca domnul Pucheanu a mai adus modificari proiectelor in desfasurare modificandu-le parametrii. Acum de ce nu o mai face pentru a include in modernizarea actuala si suprafata blocului B3 din proximitate prin demolarea tuturor garajelor de langa blocul B3.

  Asta-i treaba romaneasca...dai cu matura doar in fata usii tale, sa nu cumva sa maturi si in fata usii vecinului de langa tine, ca nu cumva sa incaruntesti sau sa-ti amorteasca mainile.

  De aga gunoi, pe langa mizerie, fara sa se atinga de puroiul de langa. Sa nu cumva sa-l doara mainile.
  5
  23
  Raportează
 • postat de Flo
  Luni, 23 Aprilie 2018 13:07
  86.122.89.***
  Vreți copacii voștri bătrâni și apoi săriți de fund în sus când se prăbușește câte unul sau vreo creangă la furtună!
  Sunt in schimb de acord că poliția nu își face datoria în ce privește huliganismul și scandalurile de pe străzi!
  11
  29
  Raportează
 • postat de Ovidiu
  Luni, 23 Aprilie 2018 13:02
  51.15.34.***
  "Dilemă: Unele garaje sunt mai... garaje decât altele?

  Aşa s-ar putea crede în condiţiile în care, în zona în care se desfăşoară lucrările există câteva baterii de garaje care nu vor fi afectate. Ba din contră, se lucrează pe lângă ele, şi, la final, vor avea parte de un parc şi de o arteră de circulaţie, cu locuri de parcare."


  Da, probabil ca bazaconia asta trebuie semnalata primariei si anume de ce se vorbeste ca de urmatoare modernizare fiind zona Tiglinei 1 (a blocurilor A1, A2, A5, A6, A7 şi A8) cand ei nici macar nu au terminat cu zona Tiglinei 1, perimetrul in care se lucreaza acum.

  "Conform Primăriei, garajele rămase nu fac parte din perimetrul acestei investiţii, gândite de administraţia Marius Stan. Ele vor face obiectul unui alt proiect care va fi realizat, în completare, de actuala administraţie."

  Asta e o lamentara jalnica a domnului Pucheanu tinand cont ca in alte ocazii s-a putut si chiar s-a facut modificarea datelor proiectelor pentru a cuprinde in planurile deja existente de extinderi de parametri ale proiectelor deja existente, in curs de implementare. Asa ca intreb si eu (cel putin retoric) pe domnul Pucheanu si pe alesii locali: Chiar nu s-ar fi putut modifica datele prezentei modernizari, parametrii actuali de modernizare IN SENSUL de a cuprinde in modernizare si zona/suprafata/perimetrul de langa aceasta modernizare, perimetru/suprafata capusata cu buncare, cosmelii mizerabile din spatele blocului B3, bloc aflat in proximitatea modernizarii in curs? Domnul Pucheanu incearca sa ne prosteasca de faptul ca nu se poate acum, ca nu se mai pot modifica/extinde parametrii acestei modernizari astfel incat sa cuprinda si suprafata cu buncare mizerabile din proximitate (din spatele blocului B3, de langa aceasta modernizare).

  Cand ati vrut ati putut domnule Pucheanu, domnilor/doamnelor consilieri.
  De ce sa sariti cu modernizarea din Tiglina 2 tocmai in Tiglina 1(blocurile A1, A2, A5, A6, A7 şi A8), cand mai este destul de modernizat in zona/locatia in care modernizati acum in Tiglina 2 (Bloc B3).
  3
  25
  Raportează
 • postat de george
  Luni, 23 Aprilie 2018 12:49
  213.128.190.***
  Uite asa ne apropiem si noi de Barcelona si Venetia, unde se plang locuitorii de prea multa forfota in oras, haha.
  Lasati drobul de sare, bre! Trebuie parcare si parc. Mamaie, tataie - Gica contra, azi de Sf. Gheorghe.
  17
  23
  Raportează
 • postat de Desnadejdea
  Luni, 23 Aprilie 2018 12:26
  81.12.149.***
  Cel mai bine ar fi, daca am gandi logic, sa se faca un parc cu banci la capetele de bloc!
  Dar asa se intampla cand un partid aflat la putere se crede Zmeul-zmeilor si realizeaza proiecte fara sa consulte cetatenii de care au depins la vot!
  In plus, cei din Administratia publica nu stiu sa aplice principiul "Democratiei participative" pentru ca nu sunt profesionisti, avand angajati numai rude si prieteni.
  Cred ca aceasi metoda se va aplica si la proiectele de restructurare urbana din cartierele Mazepa, Tiglina1, etc.
  18
  15
  Raportează
 • postat de Maria
  Luni, 23 Aprilie 2018 10:55
  194.105.20.***
  wow! Copii = betivani! Parc fara banci? Oamenii astia vor sa stea in casa in loc sa poata sta afara in parc? Si doamne fereste sa ai copii ca trebuie dresati sa nu faca galagie!
  22
  35
  Raportează
 • postat de miu
  Luni, 23 Aprilie 2018 09:27
  80.97.203.***
  Din experienta proprie va spun ca daca nu protejati locatarii de la parter cu garduri acestia nu vor mai avea o viata linistita, sunt prea multi galateni certati cu bunul simt.

  In alta ordine de idei: am fost aseara la parcul Viva si am constatat ca este o zona mare cu gazon unde s-ar putea monta mai multe banci, sunt multi batrani din zona care doresc sa stea la aer curat dar sunt prea putine banci (da, stiu, sunt destul de multe dar nu sunt suficiente)
  23
  21
  Raportează
 • postat de Un cetatean
  Luni, 23 Aprilie 2018 09:10
  86.124.204.***
  Acum hai sa nu mai amplasam parcuri si mobilier stradal ca vin unii si beau sau mai stiu eu ce fac... Exista autoritati care se ocupa cu mentinerea ordinii publice. Ce mentalitati au unii... Doamne fereste!
  18
  34
  Raportează
 • postat de Toma
  Luni, 23 Aprilie 2018 08:35
  5.13.218.***
  Au dreptate oamenii! Datorita obsesiei demolarii garajelor cu orice pret iata la ce se ajunge!
  33
  15
  Raportează
 • postat de Achitibusoaiei Ghita
  Luni, 23 Aprilie 2018 07:59
  5.2.205.***
  Am o idee de mult mai bunsimt : terenul pe care-l revendica locatarii si este al primariei sa fie vandut catre acestria cu prtul zone , cam 5-600 euro pe mp si sa-si faca gard la marginea proprietatii !
  17
  11
  Raportează
 • postat de Gheorghe
  Luni, 23 Aprilie 2018 06:27
  194.105.20.***
  Daca voi ne vreti parc, noi vrem.
  Haideti cu parcul in IC Frimu, in locul Ecosalului...
  5
  18
  Raportează
 • postat de Romica Tanvuia
  Luni, 23 Aprilie 2018 00:32
  82.137.8.***
  O sa cumparam vasilina, strangem niste ulei ars si daca se pun băncile prea aproape de bloc le dam cu ulei. Daca primaria nu vrea sa ne lase in tihna rezolvăm siguri problema.
  31
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.