Liberalii, în reorganizare | Ştefan Baltă, preşedinte interimar al municipalei PNL Galaţi

Liberalii, în reorganizare | Ştefan Baltă, preşedinte interimar al municipalei PNL Galaţi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Conducerea interimară a Organizaţiei Municipale PNL Galaţi va fi asigurată, cel puţin până în toamna acestui an, de vicepreşedintele Ştefan Baltă, cadru universitar şi - cine ştie? - poate chiar viitor candidat din partea liberalilor la funcţia de primar al Galaţiului.

După cum v-am informat în ediţia on-line a ziarului nostru, ex-preşedintele municipalei PNL Galaţi, Cristian Gîscă, şi-a anunţat demisia din funcţia pe care o deţinea, în cursul zilei de miercuri, 18 iulie. "Nu am vrut să mă promovez pe mine, ci am vrut să vin în faţa dumneavoastră cu o organizaţie puternică şi unită, care să prezinte proiecte concrete şi nu poveşti cu ce se poate face, dar nu s-a făcut pentru că "aşteptam momentul potrivit"", acuza, printre rânduri, Cristian Gîscă, în comunicatul de presă în care îşi anunţa demisia din funcţia de preşedintele al municipalei PNL Galaţi.

Legat de circumstanţele în care are loc această demisie, ea nu este tocmai o surpriză pentru liberali, venind după o perioadă în care tensiunile în organizaţie s-au tot acumulat. În cursul zilei de 18 iulie, în cadrul Biroului Politic Judeţean PNL, a avut loc o analiză a activităţii Biroului Politic Local al PNL Galaţi, în urma căreia au fost exprimate o serie de nemulţumiri faţă de rezultatele organizaţiei municipale sub conducerea lui Cristian Gîscă. Drept urmare, acesta din urmă a decis să-şi dea demisia. De asemenea, s-a decis dizolvarea Biroul Politic Local şi desemnarea lui Ştefan Baltă ca preşedinte interimar al Organizaţiei Municipale PNL Galaţi. Acesta s-a ferit să comenteze unele din remarcile mai acide ale predecesorului său, precizând că, la nivelul PNL Galaţi, "vrem să ne unim, nu să ne dezbinăm" şi garantând că "are cele mai bune intenţii".

"Prioritatea imediată va fi aceea de a pune bazele unui nou Birou Politic Local, iar din partea Biroului Judeţean avem termen două săptămâni pentru a realiza acest lucru. De asemenea, urmează să prezentăm un plan de acţiune pe termen scurt, dat fiind faptul că, în toamnă, vom avea, aşa cum este normal, alegeri pentru Organizaţia Municipală PNL Galaţi", ne-a declarat Ştefan Baltă. Acesta a precizat că, în alcătuirea noului Birou Politic Local şi a planului de acţiune, se va consulta inclusiv cu membrii fostei structuri municipale de conducere, astfel încât PNL Galaţi să-şi pună mai bine în valoare potenţialul de care dispune pe scena politică gălăţeană.

Ştefan Baltă, în vârstă de 35 ani, este prorector al Universităţii "Dunărea de Jos" şi membru PNL din februarie 2018. "PNL Galaţi face un nou pas în direcţia reformării şi împrospătării clasei politice, Ştefan Baltă fiind cunoscut ca o personalitate puternică, un model de profesionalism", se preciza, în februarie, în comunicatul PNL Galaţi prin care se anunţa înscrierea tânărului universitar în rândurile liberalilor.

Interviu cu Ştefan Baltă, vicepreşedinte al PNL (click aici)

Citit 4571 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Iulie 2018 00:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.