Prima zi de şcoală la Galaţi, cu 34 de unităţi în şantier

Prima zi de şcoală la Galaţi, cu 34 de unităţi în şantier
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În 34 de unităţi de învăţământ din municipiul Galaţi, şcoala a început cu şantiere în lucru. Elevii au fost aşteptaţi cum au putut mai bine de către cadrele didactice, care s-au străduit să repare faptul că-i întâmpină printre schele, găleţi de var şi zgomote de şantier.

Directorii instituţiilor respective şi-au dorit ca elevii să nu piardă startul şi au căutat soluţii de compromis. În unele şcoli se învaţă în laboratoare şi alte spaţii, în altele se învaţă în trei schimburi, pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp. Directorii unor şcoli ne-au spus că se confruntă cu această situaţie din cauză că banii pentru igienizări au venit cu doar câteva zile înainte de 10 septembrie.

De exemplu, la Liceul cu Program Sportiv, elevilor de la clasa I li s-a amenajat o clasă improvizată pe hol, în dreptul sălii lor, care se află în curăţenie toată săptămâna. "Elevii vor face cursuri într-o sală la etajul al doilea. Dar astăzi, doamna învăţătoare a vrut să-i întâmpine festiv,  cu băncuţele lor noi, fără a le transporta pentru o săptămâna la etaj. A amenajat foarte frumos locul, a stat toată duminica în liceu, nu cred că au fost nemulţumiţi de primirea care li s-a făcut. E ca atunci când organizezi o festivitate într-un spaţiu neconvenţional. Vă pot trimite şi poze", ne-a explicat directoarea liceului, Maria Popescu. Aceasta susţine că, în ciuda lucrărilor de igienizare, liceul are spaţii suficiente pentru toţi elevii şi nimeni nu va învăţa pe coridor.

"S-au acordat fonduri suplimentare la rectificare"

Din nefericire, începutul şcolii cu şantiere în lucru a devenit o obişnuinţă în ultimii ani. S-a întâmplat şi pe vremea lui Marius Stan, dar şi acum, în mandatul lui Ionuţ Pucheanu.

De la biroul de presă al Primăriei am aflat următoarele: "Avem trei unităţi prinse în reabilitări pe fonduri europene - Şcolile 22, 3 şi 40. Iar în 31 de şcoli se desfăşoară lucrări de igienizare, care au început târziu, pentru că s-au alocat fonduri târziu, deoarece rectificarea bugetară s-a făcut foarte târziu", ne-a spus Raluca Ardean, purtător de cuvânt al Primăriei.

Citit 2353 ori Ultima modificare Vineri, 14 Septembrie 2018 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.