Coletele cu bani, escrocherie made in Galaţi

Coletele cu bani, escrocherie made in Galaţi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Escrocheriile puse la cale prin intermediul telefonului nu cunosc limite şi nici frontiere. O gălăţeancă şi un cetăţean nigerian au fost reţinuţi în cadrul unui dosar penal aflat pe masa poliţiştilor din Bistriţa, ca urmare a mai multor plângeri venite din partea unor persoane care au reclamat că au plătit comisioane consistente pentru colete inexistente.

Ce pot face o gălăţeancă de 30 de ani şi un cetăţean nigerian venit temporar în România, ca să câştige rapid bani frumoşi? Escrocherii şi nu una-două, ci zeci, la finele cărora, susţin autorităţile, cei doi ar fi acumulat zeci de mii de euro din plăţi făcute de creduli cu titlu de comisioane. Mecanismul prin care cei doi reuniţi în "afacerea" transfrontalieră a fost unul relativ simplu. Îşi sunau victimele folosind diverse cartele cu numere diferite şi le aduceau la cunoştinţă că urmează să primească colete cu bani din ţările arabe! Poate părea greu de crezut, dar au fost persoane care au fost convinse de veridicitatea veştilor şi au acceptat condiţiile: să achite diverse sume în euro, cu titlu de comision, pentru ca banii să ajungă la ei. Totul în decurs de mai puţin de trei luni de zile, respectiv în intervalul iulie-septembrie 2018, perioadă în care autorităţile au intrat pe fir. Cele mai multe sesizări din partea celor are aveau să constate că au fost înşelaţi au ajuns la Poliţia din Bistriţa, anchetatorii ajungând, zilele trecute, la Galaţi, pe urmele principalilor suspecţi. 

"Poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Galaţi, ocazie cu care au fost ridicate mai multe telefoane mobile, laptopuri, carduri de credit, cartele SIM şi suma de 5.410 euro, despre care există bănuiala că ar proveni din săvârşirea infracţiunii. Poliţiştii au stabilit că, în perioada iulie - septembrie 2018, cei doi ar fi indus în eroare mai multe persoane, pe care le-ar fi contactat telefonic, folosind identitate falsă şi pretinzând că le expediază colete cu bani din ţările arabe", se precizează într-un comunicat dat publicităţii de IPJ Bistriţa-Năsăud. Gălăţeanca şi nigerianul au fost duşi la Bistriţa, unde au fost reţinuţi, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. 

Citit 12335 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Octombrie 2018 10:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.