Festivalul Internaţional ”Leonard”, la ediţie aniversară

Festivalul Internaţional ”Leonard”, la ediţie aniversară
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Festivalul Internaţional "Leonard" a ajuns anul acesta la a XV-a ediţie, una aniversară, motiv pentru care, timp de cinci săptămâni, în perioada 4 noiembrie - 9 decembrie, publicul gălăţean va putea participa la 15 seri de recitaluri, concerte, opere şi operete, dar şi spectacole de revistă.

Festivalul se deschide pe 4 noiembrie, de la ora 18,00, cu opera "Turandot", de Giacomo Puccini, în regia lui Paolo Bosisio (Italia) şi avându-l dirijor pe maestrul Gheorghe Stanciu (Constanţa). Decorurile şi costumele sunt semnate de Domenico Franchi (Italia), iar coregrafia de Gabriela Gegea. Invitaţi speciali în această reprezentaţie sunt soprana Olga Hristea-Stan (Republica Moldova), tenorul Antonino Interisano (Italia) şi basul Viorel Trofin (Constanţa).

Serile Festivalului continuă cu Recitalul de lied, pe 9 noiembrie, de la ora 19,00, care le va aduce pe scenă pe sopranele Mihaela Alexa şi Adelina Diaconu, dar şi pe mezzosopranele Florentina Soare şi Cosmina Stancu, acompaniate la pian de Ludmila Calalb.

Pe 10 noiembrie, începând cu ora 18,00, va urma un alt spectacol din repertoriul curent al teatrului, "Cabaret", în regia lui Bogdan Drăgulescu. Scenografia poartă semnătura Danielei Drăgulescu, coregrafia îi aparţine Gabrielei Gegea, iar conducerea muzicală este asigurată de Nicolae Mantu.

Pe 11 noiembrie, de la ora 18,00, a fost programat musicalul lui Frederick Loewe, "My Fair Lady", reluat în premieră anul trecut, în regia lui Teodor Niţă, sub bagheta dirijorului Eugen Dan Drăgoi.

Copiii sunt aşteptaţi  pe 16 noiembrie, de la ora 11,00, la "Frumoasa din Pădurea Adormită", un musical celebru de Marius Țeicu şi Silvia Kerim, în regia lui Nicolae Ciubuc.

Pe 17 noiembrie, de la ora 19,00, va fi un recital cameral cu două capodopere ale cvartetului de coarde cu clarinet, în interpretarea cvartetului gălţean "L’amour", unde solistul la clarinet va fi Gheorghe Constantinescu, vioara I - Cornelia Gheorghiu, vioara a II-a - Iulia Titea Sava, violă - Gabriela Lăzăroiu şi violoncel - Tereza Gânju.

Pe 18 noiembrie, de la ora 18,00, va avea loc reprezentaţia operei "Madama Butterfly", marcată de nota de autenticitate dată de evoluţia sopranei Hidemi Tajima (Japonia), avându-i ca parteneri pe tenorul Florin Guzgă (Iaşi) şi baritonul Roberto Bortoluzzi (Italia). Regia poartă semnătura lui Giampiero Zazzara.

Concertul vocal-simfonic programat pe data de 22 noiembrie, începând cu ora 19,00, va avea două părţi, dedicate marilor compozitori Wolfgang Amadeus Mozart şi Ludwig van Beethoven.

Nelipsit în cadrul Festivalului "Leonard", Danube Jazz & Blues Festival, aflat la a V-a ediţie, va fi mai sărac, desfăşurându-se în două seri, în loc de trei, cum se întâmpla până  acum, pe 23 şi 24 noiembrie. Vor concerta trupe din ţară şi străinătate: Hot Leeks, Mongooz and the Magnet, FreeTet Jazz Project, Django Sound Quintet, Groove Garden Sorin Zlat Sextet, Mike Godoroja and the Blue Spirit.

Artişti din Republica Moldova sunt invitaţi în festival, pe 25 noiembrie, ora 18,00, cu o Seară de balet cu ansamblul "Tânărul Balet Moldovenesc" din Chişinău, al Colegiului Naţional de Coregrafie, cotat ca a şasea şcoală vocaţional-coregrafică din lume.

Premiera "Crai nou", prima operetă cultă românească, compusă de Ciprian Porumbescu, va avea loc pe 1 decembrie, de la ora 18,00, de Ziua Naţională şi a Centenarului Marii Uniri.

Maestrul Tudor Gheorghe este invitat la Galaţi pe 7 decembrie, de la ora 9,00, cu un nou spectacol "Tot ce-i românesc nu piere".

"Poveşti muzicale de iarnă" este un spectacol de revistă (8 decembrie, de la ora 18,00) care ne va aminti faptul că sărbătorile de iarnă se apropie.

Gongul de final al festivalului va fi dat pe 9 decembrie, de "Traviata", în care rolurile principale vor reveni sopranei Diana Bucur (Iaşi) şi tenorului Liviu Iftene (Braşov), sub bagheta maestrului Cristian Sandu (Cluj-Napoca).

Preţurile întregi la spectacolele din cadrul Festivalului Internaţional "Leonard" variază între 21,6 lei şi 120 de lei, iar prețurile reduse pentru studenţi, elevi şi pensionari variază între 5,4 lei şi 32,4 lei. Abonamentul pentru participarea la Danube Jazz & Blues Festival costă 64,8 lei.

Citit 5101 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Octombrie 2018 00:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.