Contract de peste 20 de milioane de lei pentru strada Brăilei. Reparaţii curente şi refacerea sistemului rutier
Foto: Iulia Kelt

Contract de peste 20 de milioane de lei pentru strada Brăilei. Reparaţii curente şi refacerea sistemului rutier
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

"Până în 2020 vom avea toată strada Brăilei adusă la un cu totul alt nivel din punct de vedere al infrastructurii, al standardului de calitate, atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni", ne declara primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, în interviul acordat în mai 2018. E greu de spus dacă promisiunea lui se va adeveri până în 2020, cert este că Primăria municipiului Galaţi tocmai a lansat o licitaţie pentru reparaţii curente şi refacerea sistemului rutier pe strada Brăilei.

Peste 20,4 milioane de lei cu TVA, adică mai bine de 4,3 milioane de euro este valoarea estimată a contractului scos la bătaie de Primăria municipiului Galaţi pentru refacerea străzii Brăilei. Potrivit datelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, ofertele sunt aşteptate până pe 3 aprilie 2019, iar criteriul de atribuire a contractului este "preţul cel mai scăzut".

Artera, împărţită în patru sectoare

Potrivit caietului de sarcini, "obiectivul principal al execuţiei lucrărilor din cadrul proiectului îl reprezintă repararea şi reabilitarea părţii carosabile, a parcărilor adiacente şi a trotuarelor" străzii Brăilei.

Concret, este vorba despre patru sectoare ale arterei delimitate astfel: sector I - între sens giratoriu Cătuşa şi strada Frunzei, sector II - între strada Frunzei şi Inelul de Rocadă, sector III - între Inelul de Rocadă şi bulevardul George Coşbuc şi sector IV - între bulevardul George Coşbuc şi strada Roşiori.

Ofertanţilor li se cere certificat de calitate

Primăria le cere ofertanţilor să prezinte o listă a lucrărilor realizateîn cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii cinci ani, însoțită de certificare de bună execuție pentru lucrările cele mai importante!

De asemenea, experienţa lor trebuie să privească lucrări sau obiective de investiţii comparabile din punct de vedere al complexităţii şi/sau scopului cu lucrările ce fac obiectul contractului.

Rămâne de văzut cât de repede va fi atribuit contractul şi când vor demara lucrările. De asemenea, reamintim că autorităţile au promis şi amenajări peisagistice pe covorul de gazon care a transformat în stadion scuarul străzii Brăilei.

Citit 4565 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2019 13:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.