APEL UMANITAR | Iuliana, mamă şi dascăl care luptă pentru viaţă

APEL UMANITAR | Iuliana, mamă şi dascăl care luptă pentru viaţă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

O profesoară de geografie din Brăila are nevoie disperată de ajutorul nostru pentru a putea trece peste cea mai grea cumpănă a vieţii: lupta cu o boală nemiloasă, pentru care a găsit leac doar la o clinică din Turcia. Costurile sunt enorme, 150.000 de euro. Militarul gălăţean Laurenţiu Cobzaru îi mobilizează din nou pe oamenii de bine duminică, la Brăila, ca să alerge şi să o ajute pe tânăra mamă aflată în suferinţă.

20 de ani i-a ajutat pe puii de om să descopere lumea, cu misterele şi frumuseţile ei. Acum, ea are nevoie să fie ajutată, pentru a descoperi cel mai de preţ dar, sănătatea şi şansa la viaţă, ca să îşi poată creşte fetiţa, pe Măriuca. Iuliana Ţigănuş are 44 de ani şi de şapte ani se află într-o nedreaptă luptă cu boala de care a aflat la scurt timp după ce şi-a adus pe lume pruncul. Fericirea de a deveni mamă i-a fost umbrită de vestea că suferă de cancer, descoperire pe care a făcut-o întâmplător.

"Coşmarul meu a început exact după naşterea fetiţei mele, o alăptam şi am descoperit un nodul la sânul drept. Am făcut tot felul de investigaţii şi am plecat la Bucureşti. Aici nu au fost siguri de diagnostic, dar eu am solicitat mastectomie, în cazul în care descopereau că poate fi un nodul malign. Am fost operată în februarie 2012, a fost un carcinom intraductal invaziv, sânul a fost extirpat. Îmi amintesc şi acum că la externare venise soţul cu fetiţa, care avea zece luni şi jumătate, mergea în picioruşe, dar nu mă cunoştea. Mă uitase", îşi începe povestea Iuliana Ţigănuş.

Tânăra mamă a trecut prin chinurile chimioterapiei care aveau să îi dea speranţa, un an mai târziu, că totul a revenit la normal şi că s-a însănătoşit. În 2017, a descoperit un nou nodul care la investigaţii a indicat recidivă. O nouă operaţie la Bucureşti şi 25 de cure de radioterapie au fost terapiile aplicate de medici. Numai că cel mai mare coşmar abia urma să înceapă.

"În 2018 au apărut nişte dureri de oase, abia când am zis ca mă doare tot corpul mi s-a prescris scintigrafie osoasă. Rezultatul a fost înfiorător, metastaze la oase, respectiv la coloana, bazin, vertebre, craniu şi noduli la ficat şi plămâni. Oameni frumoşi şi cu suflet mare, vă spun din inimă, vreau să trăiesc, să fiu alături de fetiţa mea, să o sprijin, aşa cum îi promit mereu, ajutaţi-ne!", ne roagă Iuliana, pentru care singura şansă de vindecare pare să vină din Turcia. La Medipol Mega Hospital Complex, brăileanca are şansa de a primi tratamente avansate, care şi-au dovedit succesul în cazuri similare, dar al căror cost este unul pe măsură: 150.000 de euro, bani pe care nu îi are şi de care nici nu poate face rost prin forţe proprii.

Brăileni şi gălăţeni, chemaţi la alergare

Orice sumă, cât de mică, îi este de folos Iulianei pentru a aduna banii necesari tratamentului în Turcia. Oamenii de bine s-au mobilizat pe reţelele de socializare şi au organizat campanii care să ajute la strângerea de fonduri, o altă iniţiativă urmând să fie pusă în aplicare duminică, 24 martie. Ideea îi aparţine militarului şi maratonistului gălăţean Laurenţiu Cobzaru, dedicat sprijinirii cauzelor umanitare. „Fii tu un erou pentru Iuliana” este denumirea evenimentului pe care gălăţeanul îl va organiza în Parcul Monument, între orele 10,00 şi 12,00. Doamne, domni, copii şi bunici, sportivi sau nu, sunt chemaţi să facă câţiva paşi sau, dacă pot, să alerge cei patru kilometri stabiliţi şi să doneze cât îi lasă inima şi buzunarul pentru Iuliana Ţigănuş şi fetiţa ei, Măriuca.

„Fiecare participant va primi o diplomă în semn de mulţumire că ni s-a alăturat acestei cauze umanitare şi ca nu a rămas indiferent! La faţa locului va exista un punct de revitalizare cu apă, ciocolată, glucoză şi fructe, alături de urna special amenajată în care fiecare va putea să ajute cu cât doreşte, în funcţie de posibilităţi. Vă aşteptăm în număr cât mai mare! Iuliana va fi bucuroasă să ştie că o mulţime de oameni s-au mobilizat pentru a-i reda curajul şi puterea de care are nevoie să meargă mai departe în această luptă grea cu o boală nemiloasă”, a ţinut să precizeze Laurenţiu Cobzaru, organizatorul evenimentului de duminică.

Cei care nu vor putea ajunge la alergarea în scop caritabil, dar vor să o ajute pe Iuliana cu bani, o pot face donând în contul RO72BRDE090SV09856420900.

Citit 14203 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 06:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.