Arcada, primul titlu național din istoria voleiului masculin gălățean (FOTO)
Foto: Sonia Baciu

Arcada, primul titlu național din istoria voleiului masculin gălățean (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

UPDATE: În curând vom oferi primele imagini cu trofeul de campioană în brațele voleibaliștilor de la Arcada. Victorie la Steaua cu 3-0, CSM Arcada Galați este campioana României! Primul titlu de campioană din istoria voleiului masculin din Galați

Evoluția scorului în setul trei: 3-6, 4-9, 5-10, 6-15, 10-16, 13-19, 14-21, 17-25

UPDATE: CSM Arcada conduce cu 2-0 la seturi. Încă un set și devine campioană

Evoluția scorului în setul doi: 6-4, 9-6 și a început să crească jocul echipei noastre, 9-12; 11-12, 13-13, 13-16, 13-17 cu un punct scos senzațional în defensivă, 13-19, 14-24, 16-25

UPDATE: Arcada a câștigat primul set al meciului de la București, cu Steaua, scor 19-25

Echipa gălățeană este susținută în meciul care o poate face campioană de aproape 50 de gălățeni.

S-a început în formula Sanderson, Raici, Bissete, Terzic, Perez, / Cabrera libero

Evoluția scorului

Primul set: 2-0, 2-2, 4-4, 5-6, 9-9, 9-11, 14-13, 14-16, 17-20, 18-22, 19-25


Voleibaliștii de la CSM Arcada vor juca astăzi, de la ora 17,00, pentru obținerea primului titlu de campioană națională din istoria acestui sport în Galaţi. Meciul se va disputa, în deplasare, cu Steaua, o adversară care nu are nimic de pierdut. Gălățenii au nevoie de numai două puncte pentru a-și atinge obiectivul, ceea ce înseamnă victorie, indiferent cu ce scor.

Înaintea acestei ultime etape din grupa locurilor 1-6, Arcada se află pe locul 1, cu 68 de puncte, în timp ce steliștii sunt pe ultima poziţie a grupei, cu 32 de puncte. VM Zalău, care a a rămas singura contracandidată la titlu, are 66 de puncte.

Mirel Zaharescu, managerul Clubului Arcada, a mărturisit că simte cum întreg campionatul parcă s-a comprimat într-un singur meci, cel de astăzi. „Avem o misiune istorică, cea de a aduce trofeul de campioană la Galaţi. În acest final de sezon, timpul parcă s-a comprimat. Trebuie să avem o mobilizare totală şi sunt convins că o vom avea, pentru a obţine cea mai importantă victorie din istoria voleiului masculin gălăţean. Vream să oferim marea bucurie în rândul suporterilor gălăţeni, în multe rânduri părtaşi la victoriile noastre”, a spus Mirel Zaharescu.

În cele trei meciuri directe cu Steaua din acest sezon, Arcada și le-au adjudecat pe toate la scoruri de trei puncte, două cu 3-0 și una cu 3-1, astfel că din acest punct de vedere formaţia gălăţeană are statut de favorită. Sergiu Stancu, antrenor principal al echipei din Galaţi, se află în faţa ocaziei de a câştiga al doilea titlu  de campion consecutiv, în calitate de antrenor, după cel obținut sezon trecut cu Tricolorul Ploiești.

”Am ajuns în postura de a juca acest ultim meci pentru a ridica trofeul de campioni deasupra capului. Jucătorii ştiu că trebuie să fie şi de această dată la un nivel ridicat pe toată perioada partidei, în faţa unui adversar care nu are nimic de pierdut și va încerca să ne pună probleme. Vom face tot ce se poate pentru a ne întoarce campioni de la Bucureşti”, a declarat Sergiu Stancu. Acesta a preluat echipa gălăţeană la începutul anului, când lupta pentru titlu părea că este ca şi pierdută, Arcada aflându-se atunci, înaintea returului din sezonul regulat, la o distanţă foarte mare, de 9 puncte, atât în urma celor din Zalău, cât şi a formaţiei SCMU Craiova.

Despre atmosfera din echipă și entuziasmul jucătorilor înaintea acestui moment istoric ne-a vorbit voleibalistul Paul Sanderson, care crede că se poate reuşi chiar eventul. ”Suntem o echipă unită, care a dat tot ce a avut de-a lungul acestui sezon, în special în retur, cu un joc foarte consistent, în care am câștigat multe puncte importante. Mergem încrezători la Steaua, și cred, de ce nu, că putem obține atât trofeul de campioană, cât și Cupa României (n.r. - turneul final va avea loc peste o săptămână, la Alexandria)”, a declarat Sanderson.

Celelalte două meciuri ale acestei etape sunt: VM Zalău - Dinamo (ora 18,00) și SCM U Craiova - CSM București (ora 17,30).

Citit 5651 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2019 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.