Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

69 de olimpici gălăţeni care au obţinut premiile I, II şi III la concursurile naţionale, dar şi cei care s-au calificat în loturile internaţionale au fost premiaţi ieri, 11 iunie, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă, de către Combinatul Siderurgic şi Damen, firme care au făcut o tradiţie din a recunoaşte şi a recompensa meritele celor mai buni elevi gălăţeni.

De asemenea, cadrele didactice care i-au pregătit pe aceşti elevi au primit câte un trofeu şi flori. Sumele acordate au fost consistente, probabil cele mai mari premii în bani acordate de comunităţile locale din ţară, aşa cum a remarcat unul dintre organizatori.

Premiile I a fost recompensate cu câte 2.200 de lei, în timp ce calificarea în lotul internaţional şi premiile II au primit câte 2.000 de lei. Elevii care au ocupat locul III s-au bucurat de un premiu de 1.800 de lei. Pentru premii şi calificare în loturile internaţionale sumele s-au cumulat, beneficiari fiind doi elevi, Fabrizio Jiglău de la Şcoala Nr. 29 şi Daria Hărăbor de la CNVA, care au luat Premiul I la Astronomie şi s-au calificat în lotul pentru faza internaţională.

De asemenea, s-au acordat premii de echipă pentru câştigătorii Premiului al II-lea la Naţionala de oină, elevii de la Şcoala din Rădeşti, care au primit câte 800 de lei pentru fiecare jucător. Anul acesta Şcoala din Munteni a reuşit să urce pe scena premierilor două echipe, fiecare cu premiul I la Naţionala de rugby tag, Combinatul Siderurgic şi Damen acordându-i fiecărui jucător câte 1.000 de lei.

Un premiu special a primit eleva Oana Delia Dudău, calificată la Campionatul European de triatlon.

La ceremonia de premiere a fost prezent directorul general al Combinatului Siderurgic, Bogdan Grecu, care a precizat că, în urmă cu ceva ani, s-a aflat şi el printre olimpicii  naţionali care au primit premii în bani şi ştie că o astfel de recunoaştere aduce bucurie celor care au muncit cu pasiune. "Aveţi motive de mândrie, pentru că aţi făcut un lucru mare, aţi depăşit obişnuitul şi puteţi ajunge unde veţi dori, numai să vă puneţi mintea", a spus Bogdan Grecu.

Citit 1687 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2019 18:30

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro