Zonă liberă de neocomunism la Universitatea ”Dunărea de Jos” (FOTO)

Zonă liberă de neocomunism la Universitatea ”Dunărea de Jos” (FOTO)

Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
2 comentarii

Sârmă ghimpată, căşti de miner, haine rupte şi însângerate, fotografii alb-negru prinse pe stativele din lemn, alcătuiesc imaginea cutremurătoare din Zona Liberă de Neocomunism, amplasată pe treptele Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Acţiunea "13-15 iunie - Noi nu uităm", organizată de Liga Studenţilor Galaţi în parteneriat cu Universitatea "Dunărea de Jos" şi Casa de Cultură a Studenţilor, este menită să readucă în memoria colectivă tragicele evenimente din perioada Mineriadelor. Zilele de 13-15 iunie 1990, când sute de studenţi şi oameni de rând au fost bătuţi cu bestialitate de minerii chemaţi la Bucureşti de Ion Iliescu, pentru a elimina complet opoziţia anti-FSN.

Aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, studenţii vor să arate că încă mai păstrează în memorie crimele şi represaliile crunte împotriva unor manifestanţi paşnici, chiar dacă s-au desfăşurat acum 29 de ani. Manifestaţia înglobează și următoarele acţiuni: proiecţia filmului "Fenomenul Piaţa Universităţii" (Campusul Studenţesc - Cămin G, 13 iunie, ora 20,30), expoziție de fotografie (Facultatea de Științe Juridice și latura estică a Stadionului "Portul Roșu", 13-15 iunie), depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor (Prefectură), 15 iunie, ora 16,00.

Citit 2065 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2019 01:55

2 comentarii

 • postat de Ionut Vineri, 14 Iunie 2019 17:36 103.13.67.*** Link la comentariu
  0
  4

  Ce calumea . Studenții sunt o umbră la ceea ce au fost candva, adica o forță. Nu am vazut nimic concret de 27 de ani. Si nici nu cred ca o sa mai vedem vreodată...(drogs, sex and rock&roll)

  Raportează
 • postat de cristi Joi, 13 Iunie 2019 23:12 86.125.62.*** Link la comentariu
  3
  5

  Simpatizantii ideologiei neomarxiste si corectitudinii politice ar trebui sa-si aduca si ei aminte de ororile comunistilor.
  Actualmente avem in Parlament partide progresiste cu ideologie neomarxista.
  Aveti grija unde puneti stampila la alegeri.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro