UPDATE | Performanţele sexuale, motiv de crimă
Foto: GSDG

UPDATE | Performanţele sexuale, motiv de crimă
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

UPDATE, vineri, 21 iunie 2019 | Vasile Tofan, bărbatul care a ucis-o, tranşat-o şi abandonat-o apoi lângă gardul cimitirului pe Dumitra Plopeanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bătrânul a recunoscut atât în faţa procurorilor, cât şi în faţa judecătorilor ceea ce a făcut şi a povestit de la ce a pornit exact conflictul care a dus la crimă.

„Inculpatul a avut o atitudine de recunoaştere şi de colaborare, a recunoscut săvârşirea faptei şi a fost gata să îşi asume, de altfel a şi fost de acord cu propunerea Parchetului. Dumnealui invocă faptul că nu a mai ştiut de el atunci când a săvârşit fapta pentru că s-a simţit umilit, deranjat de cuvintele victimei. În declaraţie a arătat că a avut o discuţie în contradictoriu cu victima, s-a simţit supărat şi de aceea a început să o lovească cu un cuţit. Victima a făcut afirmaţii cu privire la aşa zisele performanţe sexuale pe care dumnealui nu le-ar mai fi avut, iar dumneaei i-a transmis că nu mai este bun de nimic. Atunci el s-a simţit deranjat şi a săvârşit fapta. Urmează să se facă cercetări în cauză şi să se stabilească dacă a existat o provocare din cauza victimei sau nu. Singur a transportat, cu maşina personală, cadavrul. Nu a explicat de a plecat la Bacău, dar a spus că, deşi a fost insistent sunat de familia victimei, dar şi de fiul său, a refuzat să le răspundă”, ne-a declarat avocata Cristina Codreanu.

Foto 1, galerie. Vasile Tofan a fost dus în apartamentul în care a făcut crima pentru reconstituire (Foto, de Iulia Kelt). Foto 2. Locul unde a fost abandonat trrupul neînsufleţit al femeii (Foto, de Iulia Kelt). Foto 3. Dumitra Plopeanu, femeia ucisă

Vasile Tofan este cercetat în prezent pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi profanare de cadavre şi riscă să îşi petreacă restul zilelor după gratii.


UPDATE | Crimă şocantă la Galaţi. O femeie în vârstă de 67 de ani, din Brăila, a fost ucisă cu sânge rece şi apoi tranşată în bucăţi de cel alături de care spera să îşi petreacă bătrâneţile. Totul s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute, într-un apartament dintr-un bloc situat chiar vis-a-vis de Secţia 2 Poliţie Locală. Totul a ieşit la iveală după ce bărbatul, Vasile Tofan, în vârstă de 75 de ani, i-a povestit unui cunoscut din judeţul Bacău ce a făcut, acesta din urmă anunţând poliţia.

Aşa s-a aflat povestea, iar organele abilitate au demarat imediat o anchetă. După ce au stat de vorbă cu bătrânul, poliţiştii din Bacău au dat alerta la Galaţi. Vasile Tofan a fost cel care i-a dus pe anchetatori în locul unde a aruncat cadavrul femeii în vârstă de 67 de ani, pe Drumul de Centură, lângă gardul Cimitirului „Sf. Lazăr”. Anchetatorii au fost şocaţi să constate că în locul indicat sunt mai mulţi saci de rafie, în interiorul lor fiind bucăţi din trupul victimei, Dumitra Plopeanu. „Pe 19 iunie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a fost apelat prin Numărul Unic de Urgenţă 112 cu privire la săvârşirea unei eventuale infracţiuni de omor, comisă pe raza judeţului Galaţi. IPJ Bacău a fost anunţat de un martor căruia presupusul autor i-a povestit despre fapta comisă. În urma cercetărilor, în aproprierea Cimitirului „Sf. Lazăr” a fost descoperit cadavrul unei femei. Acesta era tranşat şi disimulat în patru saci de nailon. Astfel, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a fost înregistrat un dosar penal în care, la acest moment, se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor şi profanare de cadavre”, ne-a declarat procurorul Oana Hîncu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. 

A sperat să îşi acopere urmele

După ce le-a arătat oamenilor legii unde a ascuns cadavrul, Vasile Tofan a fost dus la reconstituire, chiar în apartamentul în care a săvârşit oribila faptă. Acesta le-a povestit anchetatorilor că totul ar fi pornit după ce femeia în vârstă de 67 de ani, originară din Brăila, i-a spus că nu mai este bun de nimic, făcând referire, se pare, la partea sexuală a relaţiei. Asta l-a înfuriat pe bătrân, care se afla şi sub influenţa băuturilor alcoolice şi era gelos, acesta luând un cuţit şi lovind-o cu sete în trei zone vitale. Apoi, cel mai probabil, sperând să îşi acopere urmele, bătrânul a dus cadavrul în cadă şi l-a tranşat. A pus părţile din corp în saci şi i-a aruncat lângă gardul cimitirului, iar apoi a plecat la Bacău.

În timp ce femeia zăcea în iarba de pe marginea drumului, fără ca cineva să o poată vedea, poliţiştii din Brăila făceau demersuri să o găsească. Şi asta după ce sora femeii, alertată că nu i se răspunde la telefon, a anunţat la IPJ Brăila că Dumitra Plopeanu a plecat de bunăvoie de acasă, încă de pe data de 16 iunie, voluntar şi nu a mai revenit. 

Din păcate, cele mai negre gânduri ale femeii au devenit realitate, fiind anunţată joi dimineaţă despre întreaga poveste. De asemenea, cei doi copii ai femeii, care lucrează în străinătate, au aflat teribila veste, aceştia urmând să ajungă acasă pentru înmormântare. 

Unul la morgă, altul la parchet

După ce au descoperit cadavrul de lângă gardul cimitirului, anchetatorii au deschis un dosar penal pentru omor. Ulterior, după raportul de la medicină legală, procurorii au adăugat încă o infracţiune, respectiv profanare de cadavre. Asta pentru că medicii legişti au stabilit că femeia a fost ucisă cu trei lovituri de cuţit, toate aplicate în zone vitale, iar apoi a fost tranşată, în total fiind identificate alte nouă tăieturi post-mortem. Întreaga poveste i-a şocat pe vecinii bărbatului, care susţin că acesta era un om liniştit şi nu crea probleme.

 

În timp ce medici legişti efectuau necropsia şi stabileau cum a decedat femeia, Vasile Tofan era dus la audieri la parchet, unde va fi pus sub acuzare pentru cele două infracţiuni comise. Conform unor surse apropiate anchetei, bărbatul şi-a recunoscut fapta şi a povestit cu lux de amănunte cele întâmplate. La finalul audierilor, el a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.


CRIMĂ MACABRĂ la Galaţi. Ucisă, tranşată şi aruncată lângă gardul cimitirului | Crimă înfiorătoare noaptea trecută, în Galaţi! Cadavrul unei femei de 67 de ani a fost descoperit în vegetaţia de lângă gardul cimitirului „Sf. Lazăr”, pe Drumul de Centură. Şi mai şocant este faptul că membrele îi fuseseră tăiate, descoperirea punând în alertă de gradul zero poliţia şi parchetul, care au declanşat de urgenţă o anchetă.

În urma verificărilor, care au durat toată noaptea, a fost identificat un principal suspect, care se află deja la audieri. Procurorii aşteaptă concluziile medicilor legişti, care vor spune dacă femeia a fost mai întâi ucisă şi ulterior mutilată, ori a fost omorâtă cu sadism. În funcţie de aceste concluzii, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi vor decide dacă vor deschide dosarul pentru omor calificat ori omor şi profanare de cadavre.

Vom reveni cu amănunte.

 

Citit 38001 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2019 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.