Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Prezența virusului a fost confirmată la o exploatație agricolă din satul Traian, comuna Braniștea, Comitetul Comitetul Județean pentru Situații de Urgență întrunindu-se în cursul zilei de sâmbătă pentru a aproba măsurile imediate.

Ca urmare a confirmării prezenței pestei porcine africane la unul dintre porcii aflați în exploatație ”s-a aplicat măsura sacrificării prin ucidere preventivă a celor opt porci din exploatație și s-a decis interzicerea ieșirii din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte susceptibile de a transmite boala și punerea sub supraveghere clinică a suinelor din localitatea Traian”, conform unui comunicat dat în cursul zilei de astăzi de Prefectura Galați.

Ca măsuri suplimentare, în scopul prevenirii răspândirii bolii, în localitate nu se vor mai organiza, în următoarea perioadă, târguri și piețe de animale sau păsări. De asemenea, localnicilor li s-a pus în vedere să își țină porcii închiși în curți, fără acces la pășunat sau bălți, iar cazurile în care observă că animalele dau semne de boală sau mor, să anunțe imediat medicul veterinar.

Citit 7882 ori Ultima modificare Luni, 15 Iulie 2019 00:03

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro