Situaţia plăţii ajutoarelor financiare pentru CENTRALE TERMICE. Cât mai aveţi de aşteptat
Foto: Biroul de presă al Primăriei Galaţi

Situaţia plăţii ajutoarelor financiare pentru CENTRALE TERMICE. Cât mai aveţi de aşteptat
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

"Vă rog, solicitați dumneavoastră celor de la Primărie situația plăților la ajutorul financiar pentru achiziţia unei centralei termice, că nouă ne tot spun să mai așteptăm", este mesajul pe care l-am primit la redacţie şi pentru care am solicitat informaţii administraţiei locale.

Situaţia plăţilor efectuate de Primăria Galaţi cetăţenilor care au solicitat ajutorul financiar pentru achiziționarea unor surse alternative de încălzire a constituit subiectul unei sesizări primite la redacţia ziarului "Viaţa liberă".

"Am depus actele în 8 octombrie 2018 și am primit aprobare în 7 noiembrie 2018. De atunci, nimic... Am fost de câteva ori anul acesta, începând din primăvară, și ne-au zis să așteptam... În tot acest timp, noi plătim dobândă la creditul pe care l-am făcut (bineînțeles, este mai mare decât ajutorul ce urmează să-l primim de la Primărie, lucrarea în totalitate costând mai mult). Poate aflați dvs la ce dată s-a ajuns cu plățile și cam când ne-ar veni rândul, având în vedere data depunerii și a aprobării. Menționez că atât eu cât și soția suntem pensionari", ne-a transmis un cititor al ziarului "Viaţa liberă".

Ce spune Primăria Galaţi

Primăria municipiului Galaţi ne-a comunicat, la solicitarea noastră, că în prezent sunt în plată dispozițiile din data de 14 februarie 2019. "Dosarele cu dispoziții din data de 7 noiembrie 2018 au fost plătite în data de 12 martie 2019. Referitor la dosarul depus pe 8 octombrie 2018 și aprobat prin dispoziție din data de 7 noiembrie 2018, pentru care nu s-au primit banii, este posibil ca titularul dosarului să fie în situația celor câtorva persoane cărora li s-au modificat conturile și titulatura băncii unde solicitaseră plata, ceea ce a condus la anularea dispozițiilor inițiale și emiterea unor dispoziții noi. Precizăm că aceste persoane au fost contactate, informate și au primit dispoziții noi de acordare a ajutorului financiar cu data de 15 februarie 2019", afirmă administraţia locală.

Conform sursei citate, au fost depuse de la data de 1 iunie 2018 și până în prezent un număr de 4.849 de dosare pentru acordarea ajutorului financiar pentru achiziționarea unui sistem individual de încălzire, din care au fost aprobate un număr de 4.709 dosare. "Au fost plătite până în prezent un număr de 4.584 de dosare, în valoare totală de 12.374.197,92 de lei", precizează Primăria.

Citit 14006 ori Ultima modificare Joi, 25 Iulie 2019 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.