Şef de atelier, numit în conducerea Fundaţiei ”Sportul Gălăţean”
Foto: Anca Melinte

Şef de atelier, numit în conducerea Fundaţiei ”Sportul Gălăţean”
Aleşii au revocat, aleşii au numit
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

În locul fostului sportiv, antrenor şi preşedinte de club Ilie Hagioglu, pe care l-au revocat, consilierii locali l-au numit în Consiliului Director al Fundaţiei "Sportul Gălăţean" pe Nistor Lupu, licenţiat în studii juridice, şef de atelier la Administraţia Pieţelor.

Introducerea suplimentară pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri, 31 iulie, a două proiecte de hotărâre privind revocarea lui Ilie Hagioglu şi, respectiv, numirea lui Nistor Lupu, în calitate de membru în Consiliul Director al Fundaţiei "Sportul Gălăţean" a stârnit uimirea aleşilor opoziţiei.

În documentaţie se arăta negru pe alb că Fundaţia "Sportul Gălăţean" este condusă de un Consiliu Director alcătuit dintr-un preşedinte şi doi membri desemnaţi prin hotărârea Consiliului Local, care pot fi revocaţi oricând, tot prin decizia aleşilor: "Revocarea este o măsură aflată la dispoziţia Consiliului Local (CL), motivată de faptul că aceştia au fost numiţi de către CL fără a se impune criterii de selecţie, prin urmare calitatea dobândită prin desemnare, fără concurs şi fără motivare, poate înceta în acelaşi mod, prin revocare".

Noua achiziţie a ALDE

În urmă cu o lună, Nistor Lupu, fost preşedinte al filialei judeţene a PRM, era prezentat în conferinţa de presă a preşedintelui ALDE Galaţi, Cristian Dima, drept o importantă recrutare politică. Iată că, la o lună distanţă, Lupu Nistor era propus membru în Consiliul Director al Fundaţiei "Sportul Gălăţean". Acesta şi-a făcut biografia în faţa aleşilor: "Mă numesc Lupu Nistor, sunt născut la 11 iulie 1952, în comuna Rediu, am urmat pe rând şcoala generală, şcoala profesională, liceul la seral, am urmat şcoala tehnică de maiştri şi Facultatea de Drept. Sunt licenţiat în ştiinţe juridice. Am lucrat pe rând la combinatul siderurgic, o perioadă, cea mai mare parte la societatea de construcţii şi reparaţii siderurgice din Combinat, iar în ultima perioadă la Administraţia Pieţelor, ca şef de atelier. Am fost consilier judeţean în mandatele 2000-2004 şi 2004-2008. Am mai urmat cursuri de specialitate în domeniul consiliului de administraţie, am fost şi în Consiliul de Administraţie de la societatea Apă Canal, patru ani de zile".

Întrebări şi explicaţii

Întrebat de consiliera independentă Simona Vreme care este sportul de performanţă pe care l-a practicat, Nistor Lupu a răspuns: "Nu am practicat sport de performanţă, dar ca orice cetăţean apreciez că fotbalul mi-a plăcut cel mai mult şi apreciez că voi şti să fac un management performant şi în domeniul activităţii sportive".

"Eu am crezut că o să ne spună cu ce obiective vine la Fundaţia "Sportul Gălăţean"”, a insinuat consilierul PNL Onuţ Atanasiu, dar preşedintele de şedinţă, consilierul ALDE Cătălin Popa, a replicat: "O să vă prezinte într-o altă şedinţă".

În cele din urmă, proiectele au fost supuse votului secret şi atât revocarea cât şi numirea au fost aprobate cu 18 voturi "pentru" şi trei "împotrivă".

La finalul şedinţei, independenta Simona Vreme a declarat că şi-ar fi dorit ca vacantarea postului de la Fundaţia "Sportul Gălăţean" să fie anunţată din vreme şi în locul unei numiri să existe mai multe propuneri din care consilierii să poată alege. "Acest comitet director este format din trei persoane, prin urmare absenţa uneia înseamnă blocarea efectivă a activităţii. Vorbim despre o zonă de administrare, nu e musai dedicată oamenilor de sport! Acolo trebuie să fii un bun administrator, să înţelegi bunul mers al funcţionării unor baze sportive. Dacă ai fost sportiv, te pricepi la sport în mare măsură, că ai dobândit ulterior şi cunoştinţe de administraţie, cu atât mai bine!", a explicat primarul Ionuţ Pucheanu.

Din Consiliul Director al Fundaţiei "Sportul Gălăţean" mai fac parte Florin Mirea (preşedinte) şi Florin Andronic.

Citit 6390 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 August 2019 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.