S-a realizat documentaţia pentru drumul expres Galaţi - Brăila

S-a realizat documentaţia pentru drumul expres Galaţi - Brăila
Evaluaţi acest articol
(52 voturi)

Documentaţia aferentă procedurii de atribuire a contractului pentru proiectarea şi execuţia Drumului Expres Brăila - Galaţi" a fost transmisă ieri, de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, în vedere validării. După această procedură, licitaţia pentru construcţia drumului în lungime de 11 km va fi lansată în sistemul de achiziţii publice pentru ofertare.

Vestea că mult-promisul drum expres Galaţi-Brăila a făcut primul pas către licitaţie a fost anunţată de europarlamentarul Dan Nica, liderul PSD Galaţi, şi confirmată de CNAIR. Potrivit companiei, durata de realizare este de 34 luni, din care 10 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuţia lucrărilor.

Dan Nica a vorbit şi despre celelalte proiecte majore de infrastructură promise în campania electorală a alegerilor europarlamentare: "Doamna prim-ministru, care a dorit să fie prezentă la Galaţi, dar nu a mai putut să vină pentru că programul a fost cel pe care l-aţi văzut, m-a rugat să vă transmit aceste lucruri care ţin de angajamentele pe care Guvernul le-a luat faţă de municipiul şi judeţul Galaţi: drumul expres ar trebui să fie pe site-ul CNAIR pentru scoaterea la licitaţie, şoseaua mare de centură a Galaţiului - pe 15 august. În privinţa aeroportului, lucrurile sunt foarte avansate, dar în septembrie voi avea, poate, posibilitatea să spun public mai multe despre acest proiect.

Pentru mine şi colegii mei, nu sunt proiecte de campanie, ci sunt lucruri care trebuie făcute, pentru că au o importanţă vitală pentru municipiul şi judeţul Galaţi. Fără construcţia centurii şi a aeroportului, ar fi greu de imaginat o dezvoltare a oraşului Galaţi către nord, singura zonă în care ne putem dezvolta", a declarat Dan Nica.

Citit 15977 ori Ultima modificare Luni, 05 August 2019 01:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.