Trei elevi gălăţeni, premiaţi la Concursul ”Calude”

Trei elevi gălăţeni, premiaţi la Concursul ”Calude”
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

La Concursul Interjudeţean de Matematică "C. S Calude" pentru clasele IV-VI, care s-a desfăşurat sâmbătă, 19 octombrie, la CNVA, au participat 671 de elevi din județele Brăila, Buzău, Constanța, Vrancea, Tulcea, Vaslui, Iași, Neamț, Galați și din municipiul București.

Rezultatele au fost publicate pe www.mategl.com. S-au acordat 14 premii, 195 de mențiuni şi şase premii acordate elevilor gălăţeni de filiala locală a Societăţii Ştiinţifice de Matematică din România (SSMR). Valoarea totală a premiilor acordate este 2.600 de lei, astfel: 200 de lei pentru premiul I, 150 de lei pentru premiul al II-lea, 100 de lei pentru premiul al III-lea și 100 de lei pentru premiul SSMR, bugetul la fiecare clasă fiind cel mult 900 de lei.

Din cele 14 premii, 11 au fost primite de elevi din alte județe, iar trei au fost câştigate de elevi din Galaţi. Două sunt la ciclul primar: Premiul al II-lea - Robert Mocanu (Şcoala Nr. 29, învăţătoare Mihaela Ciolacu) şi Premiul al III-lea - Victor Mârşiu (Şcoala Nr. 11, învăţător Ionel Boza). Trebuie menţionat că tot la clasa a IV-a, s-au mai acordat două premii SSMR pentru doi elevi gălăţeni care au avut acelaşi punctaj cu cel clasat pe locul al III-lea: Adelina Leonte (Şcoala Nr. 34, învăţătoare Gabriela Tănase) şi Sînziana Panţuru (Şcoala Nr. 28, învăţătoare Andreea Bocăneală).

La gimnaziu, singura distincţie a fost cea a lui Rareş-Andrei Neculau, de la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" din Galați, clasa profesorilor Romeo Zamfir şi Veronica Grigore, care a obţinut Premiul I la clasa a VI-a.

Premii SSMR au primit trei elevi de la CNVA: Daria Ioana Nicodim, Alexandru Lupașcu şi Ştefan Mîndru (profesori Mihai Totolici, Romeo Zamfir şi Veronica Grigore) şi un elev de la Şcoala "Grigore Miosil" - Elian Ţoropoc (profesoară Dorina Andrei Nicoară).

Citit 6663 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Octombrie 2019 12:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.