PREZIDENȚIALE 2019 | A început amenajarea secţiilor de votare
Foto: Teodora Miron

PREZIDENȚIALE 2019 | A început amenajarea secţiilor de votare
Pregătiri pentru alegeri
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale, la Galaţi au început deja pregătirile. Primele secţii de votare au fost amenajate, muncitorii având noroc să poată lucra în unităţile de învăţământ în care sunt clase libere.

Una dintre aceste unităţi de învăţământ este Liceul Tehnologic "Paul Dimo", aici fiind pregătite pentru alegători patru secţii de votare. "Este o perioadă în care elevii noştri sunt în practică la agenţii economici, motiv pentru care avem şi clase goale. Tocmai de aceea, la noi au putut fi amenajate cele patru secţii de votare, situate la parterul clădirii. Procesul de învăţământ nu este perturbat", ne-a explicat Mirela Niţă, directoarea Liceului Tehnologic "Paul Dimo".

Pregătirile de la această unitate de învăţământ nu au durat foarte mult, muncitorii având nevoie de maximum 20 de minute pentru a instala cabinele de vot într-o secţie. "Am început astăzi (joi - n.r.), de la ora 12.00, iar vineri vom începe de la ora 8.00. Montajul efectiv durează 15-20 de minute, iar până vineri, în jurul orei 22.00, vom finaliza amenajarea tuturor celor 176 de secţii de votare din municipiu. Nu am putut face treabă în toate unităţile de învăţământ încă de astăzi pentru că sunt cursuri şi sălile sunt ocupate. Sunt câte patru sau cinci secţii de votare pe unitate şcolară şi nu ne putem permite să perturbăm cursurile elevilor. La Şcoala  Nr. 12, de exemplu, avem zece secţii de votare, cele mai multe. Dar suntem patru echipe, suntem împărţiţi pe cartiere şi totul va fi gata până vineri seară, astfel încât să nu existe probleme în ziua votului", ne-a declarat Vasile Onofrei, reprezentantul Primăriei Galaţi.

Aşadar, toate secţiile de votare vor fi amenajate în timp util, astfel că alegătorilor nu le rămâne decât să meargă la secţia de care aparţin şi să-şi exprime dreptul de vot.

Potrivit informaţiilor oficiale, în judeţul Galaţi vor fi amenajate 436 de secţii de votare, din care 176 în municipiul Galaţi şi 33 în municipiul Tecuci. Numărul total de alegători aflaţi pe listele electorale permanente este de 522.164 de persoane.

În judeţul Galaţi, au fost repartizate 577.295 de buletine de vot, s-au achiziţionat 2.180 de ştampile cu menţiunea "VOTAT", 436 de ştampile de control, 537.628 de timbre autocolante, 1.308 broşuri şi 3.924 de ecusoane pentru membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare.

Cine şi cum poate solicita să voteze cu urna specială [detalii]

CITEȘTE ȘI: Peste 15.000 de alegători au votat prin corespondenţă

Citit 2810 ori Ultima modificare Vineri, 08 Noiembrie 2019 20:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.