”Revoluţia garajelor” s-a oprit în Micro 39 C

”Revoluţia garajelor” s-a oprit în Micro 39 C
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Micro 39 C este unul dintre puţinele cartiere ale Galaţiului care a scăpat de „revoluţia garajelor”, care s-a lăsat cu demolarea a zeci, sute de construcţii ridicate mai mult sau mai puţin legal.

Înşirate printre blocuri, garajele cu pricina stârnesc încă destule controverse. Într-un oraş din ce în ce mai sufocat de maşini, nu puţini sunt cei care susţin că demolarea garajelor este o soluţie pentru creşterea numărului de locuri de parcare. Unde mai pui că eliminarea lor ar mai rezolva şi o serie de aspecte ce ţin de estetica unor cartiere. În acelaşi timp, fericiţii gălăţeni proprietari ai unor garaje nu vor să renunţe cu una, cu două, la privilegiul de a avea acest tip de extensie locativă.

Unele dintre aceste garaje au fost transformate într-un fel de spaţii de petrecere a… timpului liber, un fel de mini-case „de la ţară”. Murături, butoaie cu vin, măsuţe, scaune, grătar, dotare serioasă la garajele astea! Unde mai pui că unii dintre proprietari, mai întreprinzători, şi-au făcut inclusiv un up-grade tehnic, inclusiv prin montarea unor… instalaţii de aer condiţionat. Iar dincolo de asta, unele garaje au devenit mici centre de afaceri. Mai un service, aşa pentru mici reparaţii între vecini, mai un magazinaş, garajele pot fi sursa unor oportunităţi nebănuite.

Citit 12340 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019 01:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.