UPDATE. EXPLOZIE la o fostă stație PECO (FOTO și VIDEO)

UPDATE. EXPLOZIE la o fostă stație PECO (FOTO și VIDEO)

În total, au fost afectate cinci autovehicule Teodora Miron
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)
8 comentarii

UPDATE | Explozie extrem de puternică, luni după-amiază, în cartierul Micro 17. Deflagraţia, urmată de incendiu, s-a produs la hotelul aflat la intersecţia străzii Prelungirea Brăilei cu strada Frunzei. Bubuitura extrem de puternică i-a speriat pe cei care locuiesc în zonă. Ulterior, oamenii au aflat că deflagraţia a avut loc la un rezervor de carburant, aflat în subteran, al fostei staţii PECO, dezafectată de mai mulţi ani.

Conform primelor informaţii, în zonă erau mai mulţi muncitori care lucrau chiar la dezafectarea fostei staţii PECO, aceştia lucrând însă fără să îşi ia toate măsurile necesare în astfel de situaţii. Proprietarul riscă acum să primească amendă pentru că nu a respectat legislaţia cu privire la siguranţă.

Explozia a avut loc chiar în faţa hotelului, aflat acum în plină renovare, iar în urma ei asfaltul a fost rupt, pur şi simplu. Totodată, una dintre maşinile parcate în faţa hotelului, cel mai probabil în aşteptare pentru a intra la spălătoria auto aflată chiar acolo, a fost ridicată de la pământ şi aruncată peste un alt autoturism. Alte două autoturisme, dar şi o dubă au fost afectate în urma deflagraţiei. De asemenea, geamurile hotelului au fost sparte, iar bucăţi din pereţi au fost rupte. Pompierii au fost alertaţi şi la faţa locului au ajuns mai multe echipaje, care au stins incendiul şi au luat primele măsuri pentru a evita o nouă deflagraţie. „În subteran există patru rezervoare, unul dintre ele a sărit în aer, iar un altul s-a deformat. Probabil se lucra la dezafectarea acestor rezervoare. S-a lucrat la umplerea celorlalte rezervoare cu spumă pentru eliminarea oricărei stări de pericol”, ne-a explicat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Rezervoare umplute cu spumă

În urma exploziei, trei persoane au suferit atacuri de panică, primind îngrijiri medicale de la echipajele SMURD sosite la faţa locului. „Au fost trei persoane, doi adulţi şi un copil, care au văzut efectiv explozia, de la depărtare. Au primit îngrijiri medicale, dar nu a fost necesar transportul la spital”, ne-a declarat medicul Angel Trifan, şeful UPU-SMURD Galaţi.

În timp ce pompierii lucrau la umplerea rezervoarelor cu spumă, s-a stabilit şi o primă ipoteză care a dus la această explozie extrem de puternică. „Urmează să facem o anchetă, dar, din ce am înţeles, se lucra la eliminarea unor elemente de construcţie a fostei staţii peco. Cel mai probabil, nu şi-au luat măsuri de siguranţă. Aveau resturi de carburant în rezervoare şi acestea au format pături de gaz, care au dus la producerea exploziei. Se executau lucrări cu foc deschis şi nu au asigurat măsurile necesare”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU.

Pagube şi risc de amendă

Staţia PECO este dezafectată de mai mulţi ani, iar autorităţile spun că proprietarul era cel care ar fi trebuit să ia toate măsurile pentru a nu se ajunge la aşa ceva. „În astfel de cazuri cel care are în proprietate trebuie să asigure dezafectarea şi eliminarea oricărei stări de pericol după eliminarea acelui punct de lucru. Vom face o anchetă şi, cu siguranţă, proprietarul riscă şi o amendă”, a conchis Eugen Chiriţă.

Din fericire, în acest caz explozia s-a soldat doar cu pagube materiale, ce-i drept, destul de mari. O astfel de explozie însă se poate produce oricând, mai ales că în oraş sunt mai multe foste staţii PECO, care nu mai funcţionează, dar pe care nu le-a verificat nimeni astfel încât să se stabilească dacă au fost sau nu dezafectate corespunzător. Circulația pe strada Frunzei a ramas închisă, între strada Prelungirea Brailei și strada Brăilei. 


Alertă într-un cartier din Galați. O explozie a avut loc la o fostă stație PECO din Micro 17, în zona fostului "Atlantic".

În acest moment, se intervine la fața locului.

Circulație blocată pe prelungirea Brăilei și Frunzei.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 28754 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Decembrie 2019 16:31

8 comentarii

 • postat de comunismul Joi, 12 Decembrie 2019 18:32 188.24.202.*** Link la comentariu
  0
  0

  pe proprietar il doare la basca! ca scapa fara amenda! asa ca ce rost are! e degeaba! din pacate!

  Raportează
 • postat de Jojo Marți, 10 Decembrie 2019 01:26 178.138.97.*** Link la comentariu
  6
  8

  Nu primeste proprietarul nici o amenda stati linistiti prietenii stiu de ce ...

  Raportează
 • postat de Cimpureanu Georgeta Luni, 09 Decembrie 2019 23:15 93.122.249.*** Link la comentariu
  14
  6

  Cind se reia circulația traseului 39

  Raportează
 • postat de IC Luni, 09 Decembrie 2019 20:09 86.124.206.*** Link la comentariu
  5
  40

  Dorel a palit iarasi ,bine ca nu au sarit in aer toate patru rezervoare... Mai sunt ,cel puntin ,inca doua astfel de bombe in oras ... dar ce bombe sunt statiile in functiune ,din intersectii ,de langa blocuri etc.

  Raportează
 • postat de Ciprian B Luni, 09 Decembrie 2019 16:50 82.137.14.*** Link la comentariu
  2
  46

  Asa e cand se astupa rezervoarele fostei benzinarii fara sa fie golite si degazate complet si se construieste peste ele. "Merge si asa" specific romaneste.

  Apropo...o sa urmeze fosta benzinarie MHC din vale mai jos de mc donalds. Vi se pare ca acolo fostul proprietar ar fi facut o treaba mai buna decat acesta de astazi?

  Raportează
 • postat de VodaInPapura Luni, 09 Decembrie 2019 15:30 5.13.146.*** Link la comentariu
  35
  18

  Oare nu va miroase a incasare de asigurare?

  Raportează
 • postat de ss Luni, 09 Decembrie 2019 14:51 82.137.13.*** Link la comentariu
  4
  31

  Nu este tiglina 3, e micro 17

  Raportează
 • postat de Nicoleta Luni, 09 Decembrie 2019 14:41 5.13.223.*** Link la comentariu
  7
  19

  Sunt toate rezervoarele de la benzinărie 3 sau 4 la număr.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.