Unde şi pe cine a trimis în străinătate Primăria Galaţi. Deplasări externe în 2019

Unde şi pe cine a trimis în străinătate Primăria Galaţi. Deplasări externe în 2019
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Festivalul Internaţional al Zmeului din China, Electric Bus Seminar în Londra, "Bune practici în tratarea deşeurilor municipale" în Germania, "Smart City ExpoWorld Congress" la Barcelona sau Festivalul de Folclor "Nufărul Alb" de la Cahul sunt doar câteva dintre evenimentele internaţionale la care Galaţiul a fost reprezentat de către delegaţi ai Primăriei.

Galaţiul trebuie să scoată capul în lume, să-şi facă numele cunoscut. Iar dacă gălăţenii îşi doresc un oraş "ca afară", autorităţile trebuie să afle, să vadă şi să înţeleagă cum şi ce au reuşit alţii şi dacă soluţiile respective pot fi aplicate şi la noi.

În baza liberului acces la informaţiile de interes public, am solicitat Primăriei Galaţi să ne transmită care au fost deplasările în străinătate efectuate în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2019 de către primarul Ionuţ Pucheanu, viceprimari, directori şi salariaţi din cadrul administraţiei locale. Informaţiile cerute de noi au vizat: unde a fost plecat fiecare în parte (ţara şi oraşul), perioada deplasării, costurile aferente, cine le-a suportat, dar şi scopul şi rezultatele deplasării. Cu precizarea că Primăria a ignorat ultimul aspect - rezultatele deplasării - vă prezentăm unde, când şi cine ne-a reprezentat în străinătate în 2019.

Londra. Lista transmisă de Primăria Galaţi este deschisă de Vergiliu Vals, directorul Direcţiei Servicii Comunitare de Utilităţi Publice. Timp de două zile, 26-27martie, acesta a fost plecat la Londra, în Marea Britanie, unde a participat la "Electric Bus Seminar". Costurile totale: 3.585 de lei.

Weifang. A 36-a ediţie a Festivalului Internaţional al Zmeului a fost scopul deplasării făcute de Toma Dumitrescu, consilier primar, la Weifang, în China. Deplasarea a durat şapte zile, 17-23 aprilie 2019, şi a costat 9.485 de lei.

Westfalia. În Renania de Nord - Westfalia, Germania, a fost plecat timp de cinci zile, în perioada 5-9 aprilie, Vergiliu Vals. Conform Primăriei, a fost o vizită de lucru cu tema "Bune practici în tratarea deşeurilor municipale". Costuri totale: 374 de lei.

Ulm. La Ulm, în Germania, a ajuns Cristi Ochiu, directorul Direcţiei Relaţii Publice şi Managementul Documentelor. Acesta a participat la evenimentul "DA-SPACE - Open Innovation to raise Entrepreneurship skills and Public Private Partenership in Danube Region". Durata deplasării a fost de trei zile, iar costurile totale - 454 de lei.

Colima. O echipă formată din Dragoş Buhociu - arhitect şef al municipiului, Irina Isac - consilier în cadrul Direcţiei Proiecte şi Finanţări Externe, şi directorul Vergiliu Vals a participat la a doua sesiune a schimbului de experienţă între oraşele Colima din Mexic şi Galaţi, din cadrul Programului de Cooperare Urbană Internaţională, finanţat de Uniunea Europeană. De altfel, aşa cum aţi putut citi în "Viaţa liberă", o delegaţie din Colima a fost prezentă în Galaţi în 2018. Deplasarea gălăţeană în Colima a durat şapte zile, 19-25 aprilie, şi a costat 3.842 de lei.

Ningbo. Timp de nouă zile, în perioada 5-13 iunie, viceprimarul PSD Sorin Enache şi consilierul primarului Toma Dumitrescu au fost în China, la Ningbo. Conform Primăriei, cei doi au participat la a treia ediţie a Forumului primarilor din China - Ţările Central şi Est-Europene, organizat de Chinese People Association for Friendship with Foreing Countries şi autorităţile locale din Ningbo. Costuri totale: 14.471 de lei.

Bonn. La cea de-a zecea aniversare a Forumului Global privind Rezilienţa Urbană şi Adaptare, Galaţiul a fost reprezentat de Costel Hanţă, şef serviciu Proiecte şi Finanţări Externe. Evenimentul a avut loc la Bonn, în Germania, şi a necesitat o deplasare de trei zile, în perioada 26-28 iunie. Costurile totale: 414 lei.

Cahul. La Cahul, Republica Moldova, a avut loc Festivalul de Folclor „Nufărul Alb”. La eveniment au participat consilierul primarului Toma Dumitrescu şi directorul Vergiliu Vals. Deplasarea a durat patru zile, 4-7 iulie, şi a necesitat o cheltuială totală de 1.163 de lei.

Tekirdag. La Tekirdag, în Turcia, s-a aflat, timp de trei zile, în intervalul 7-9 iulie, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Aici a avut întâlniri şi discuţii cu autorităţi şi potenţial investitori. Costurile totale: 2.088 de lei.

Izmir. Viceprimarul Sorin Enache şi directorul Vergiliu Vals s-au aflat timp de patru zile, în perioada 5-8 septembrie, la Izmir, în Turcia. Cei doi au fost la sediul BMC Otomotiv Sanayi Ve Ticaret A.S. - producător de autobuze urbane diesel. Costurile totale: 1.581 de lei.

Clermont-Ferrand. Prima întâlnire de lucru a partenerilor în cadrul proiectului Urb-En-Pact: Urban Energy Pact s-a desfăşurat la Clermont-Ferrand, în Franţa. Galaţiul a fost reprezentat de Elena Chicoş - şef serviciu resurse umane şi salarizare şi Irina Isac - consilier la Direcţia Proiecte şi Finanţări Europene. Deplasarea a durat patru zile, 23-26 septembrie, şi a costat 6.542 de lei.

Budapesta. Cea de-a treia ediţie a Caravanei România Continuă - Proiect Dunărea l-a adus la Budapesta, în Ungaria, pe primarul Ionuţ Pucheanu. Durata deplasării a fost de trei zile, 9-11 octombrie, iar costurile totale - 4.698 de lei.

Istanbul. Istanbul, Turcia, a fost, de asemenea, pe lista deplasărilor externe. Aici au fost viceprimarul Sorin Enache şi directorul Vergiliu Vals, timp de trei zile, în perioada 24-26 octombrie, Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret A.S., în vederea recepţiei preliminare a autobuzelor. Costurile totale: 1.266 de lei.

Barcelona. În Spania, la Barcelona, s-au dus consilierul primarului, Toma Dumitrescu, şi directorul Vergiliu Vals, în perioada 20-21 noiembrie. Scopul deplasării l-a constituit „Smart City ExpoWorld Congress”, organizat de Camera de Comerţ şi Industire Româno-Germană. Costurile totale: 13.119 lei.

Bruxelles. În Belgia, la Bruxelles, a avut loc al treilea „City to City”, în cadrul Programului de Cooperare Urbană Internaţională, întâlniri de lucru ale oraşelor participante în Programul IUC America de Nord. Galaţiul a fost reprezentat de Irina Isac. Deplasarea a durat trei zile, 20-22 noiembrie, şi a costat 2.352 de lei.

Costul total al celor 15 deplasări comunicate de Primăria Galaţi se ridică la 65.442 de lei, dar nu ni se precizează sursa. Cel mai probabil este vorba despre bugetul local.

Citit 8396 ori Ultima modificare Marți, 21 Ianuarie 2020 13:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.