Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Prin notificarea Comisiei Europene, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a fost informată că, în perioada 4-11 ianuarie 2020, prin activitățile de comerț intracomunitar, trei unități autorizate din județul Bihor au achiziționat carne și organe de curcan provenind din fermele din Ungaria aflate în zona de restricţie din cauza gripei aviare. Carnea, cu termenul de valabilitate cuprins între 9 și 20 ianuarie, a fost distribuită în mai multe județe din România, printre care și Galațiul. Produsele achiziționate de beneficiarii din România erau însoțite de documentele necesare desfășurării activităților de comerț intracomunitar.
Ca urmare a acestei notificări, depozitele frigorifice din județul Bihor au inițiat procedura de retragere de la comercializare a produselor achiziționate din Ungaria și au întocmit listele de distribuție cu beneficiarii din județele în care au fost distribuite produsele care fac obiectul notificării Comisiei Europene.
Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) GaIați au efectuat în data de 18 ianuarie 2020 verificări la patru operatori economici din județ care se aflau pe lista de distribuție și s-a constatat că întreaga cantitate de carne de curcan cu diverse forme de prezentare comercială a fost vândută către consumatorul final. Conform comunicatelor ANSVSA, într-un raport științific privind gripa aviară aprobat la 22 martie 2018, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a precizat faptul că nu au existat cazuri raportate de infecții la oameni cauzate de A(H5N8) sau de virusurile nou apărute A(H5N5) și A(H5N6). Acțiunea de retragere de pe piață a produselor incriminate se consideră încheiată, se arată în finalul informării primite, ieri, 22 ianuarie de la DSVSA Galați, în urma solicitărilor noastre repetate.

Citit 1532 ori Ultima modificare Luni, 27 Ianuarie 2020 18:07

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro