UPDATE: CSM Galați, victorie importantă în primul meci al dublei cu Brașovul
Foto: Sonia Baciu

UPDATE: CSM Galați, victorie importantă în primul meci al dublei cu Brașovul
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE: CSM ”Dunărea” s-a impus, scor 4-2, în primul meci al dublei împotriva campioanei en-titre - CSM Corona Brașov. Astăzi, de la ora 18.30, va avea loc cel de-al doilea meci al întâlnirii dintre finalistele sezonului trecut. 


 

Echipa de hochei CSM „Dunărea” Galaţi are două noi meciuri pe teren propriu de mare atracţie, astăzi şi duminică, de la ora 18,30.

La o săptămână de la victoriile cu ACSH Gheorgheni, formaţia gălăţeană întâlneşte o altă protagonistă a luptei pentru supremaţie în Campionatul Naţional, Corona Braşov. Vor fi două meciuri la cel mai înalt nivel al campionatului, între cele două finaliste ale ediţiei trecute, ambele fiind şi acum pretendente la ajungerea în ultimul act.

Acestea vor fi primele meciuri de la Galaţi din acest sezon între cele două echipei, care s-au mai întâlnit o singură dată în acest campionat, la Braşov, când a fost o partid echilibrată şi spectaculoasă, decisă abia după şuturile de departajare în favoarea Coronei.

Momentele grele pentru Corona

Corona Braşov vine la Galaţi într-un moment tensionat, amplificându-se suspiciunile că şi echipa de hochei este posibil să fie implicată în scandalul de dopaj de la formaţia de handbal a acestui club. Preşedintele Agenţiei Naţionale Antidoping (ANAD), Cristian Balaj, a dezvăluit că ancheta de la handbal se extinde şi la secţie de hochei de la Corona. ”Doctorul (n.r. - Emilian Măţău) de la hochei va fi invitat la Comisia de Audiere, pentru că a absentat, are o prescripţie medicală. Este nevoie şi de prezenţa dânsului pentru că a apărut la cazul Corona şi disciplina hochei în discuţie şi nu se pot da rezultatele finale, sancţiunile, până nu sunt audiaţi toţi cei care au fost implicaţi şi nu sunt puţini”, a declarat Cristi Balaj, conform Agerpres.

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Alexandru Hălăucă, a precizat că, cel puţin deocamdată, la un singur hocheist de la Corona ar fi fost descoperit că s-a aplicat manipularea sângelui prin aceeaşi procedură interzisă ca în cazul handbalistelor, terapie cu laser intravenos. ”Este o anchetă în desfăşurare, dar până acum a fost descoperit unul singur. E un singur sportiv, Huba Bors, care a declarat el. Este un jucător de naţională despre care auzisem şi noi nişte zvonuri în ceea ce îl priveşte şi din cauza asta nu l-am folosit la calificările preolimpice de la Braşov. Eu am fost informat de către cei de la ANAD că jucătorul este suspendat, dar nu mi s-a spus pe ce perioadă, pentru că este în cercetări”, a declarat Hălăucă pentru Agerpres.

Citit 2544 ori Ultima modificare Marți, 28 Ianuarie 2020 13:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.