Condamnat pe viaţă, şi-a bătut crunt colegul de celulă

Condamnat pe viaţă, şi-a bătut crunt colegul de celulă
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

O nouă anchetă în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi după ce un deţinut a ajuns în stare extrem de gravă la Spitalul Judeţean Galaţi.

Bărbatul agresat se zbate acum între viaţă şi moarte, medicii fiind rezervaţi cu privire la şansele sale de supravieţuire. Cazul a intrat imediat în atenţia procurorilor de la parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, care au stabilit şi cine este principalul suspect în cauză.

Agresiunea a avut loc, sâmbătă, în camera de detenţie în care se aflau mai mulţi deţinuţi, pe fondul unui conflict spontan. „A avut loc o agresiune între două persoane private de libertate. Personalul Penitenciarului Galaţi a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul uneia dintre persoanele private de libertate, timp în care a fost solicitat sprijinul serviciului de ambulanţă. Deţinutul agresat a fost transportat la o unitate spitalicească pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate”, ne-a declarat Simona Cosma, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi.

Bărbatul agresat, care la sfârşitul lunii ianuarie şi-a înjunghiat un coleg de celulă, a ajuns în stare extrem de gravă la spital. „Starea pacientului este gravă, fiind supus şi unei intervenţii chirurgicale. Rănile provocate prin agresiune i-au pus viaţa în pericol, iar prognosticul rămâne rezervat cu privire la şansele de supravieţuire”, ne-a explicat medicul Ionuţ Băneşanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi.

Cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, care au început imediat o anchetă. „Din materialul probator administrat până la acest moment al urmăririi penale, se reţine că, pe fondul unui conflict spontan, un deţinut a lovit în mod repetat cu un obiect metalic în zona capului persoana vătămată aflată încarcerată în aceiaşi unitate de penitenciar (Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi). În urma examinării persoanei vătămate s-a constatat că aceasta prezintă leziuni traumatice care i-au pus viaţa în primejdie şi pentru a căror vindecare sunt necesare 50-55 zile de îngrijiri medicale (traumatism cranio-cerebal, traumatism cervical-multiple benzi echimotice latero-cervicale dreapta, traumatism toracic anterior drept, traumatism osteo-articular)”, se arată într-un comunicat al parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Procurorii gălăţeni, în aura anchetei şi a audierilor efectuate în dosar, au stabilit că vinovat de agresiune este Mădălin Miki Lupu, în vârstă de 27 de ani, din Botoşani, acesta având un cazier extrem de bogat. Tânărul are o condamnare pe viaţă după ce a ucis o bătrână în vârstă de 80 de ani, din Alba Iulia, şi l-a băgat în spital pe fiul acesteia, după ce a încercat să îi jefuiască. Mădălin Lupu mai are condamnări şi pentru infracţiuni de tâlhărie calificată şi tentativă la omor, dar şi pentru alte infracţiuni, judecătorii contopind toate pedepsele obţinute şi stabilind că acesta ar trebui să îşi petreacă toată viaţa după gratii. La toate aceste infracţiuni, tânărul va mai adăuga una, respectiv o tentativă la omor, după ce şi-a bătut crunt colegul de celulă. Trebuie precizat că şi cel agresat este închis tot pentru omor, acesta fiind condamnat la 24 de ani de închisoare, pedeapsă din care mai are de executat 18 ani. Acesta, dacă va scăpa cu viaţă, va fi cercetat la rândul său pentru tentativă la omor pentru că şi-a înjunghiat, la sfârşitul lunii ianuarie, un alt coleg de celulă.

Citit 8143 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Februarie 2020 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.