Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
2 comentarii

Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi s-a întrunit miercuri, 26 februarie, într-o şedinţă extraordinară, pentru a aproba o serie de măsuri menite să prevină răspândirea coronavirusului în judeţul Galaţi.

Mai exact, CJ Galaţi a alocat din fondul de rezervă suma de un milion de lei, "în vederea stabilirii unor măsuri de prevenţie, precum şi pentru a contribui la asigurarea condiţiilor de izolare ca urmare a adoptării Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați nr.15/24.02.2020".
"Am alocat această sumă din fondul de rezervă bugetară, iar dacă situaţia o va impune, o vom suplimenta. Aceste fonduri vor fi puse la dispoziţia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, în vederea achiziţionării de bunuri şi servicii - materiale sanitare, dezinfectanţi, inclusiv alimente şi apă etc. - în vederea asigurării condiţiilor de izolare, pentru prevenirea răspândirea coronavirusului. Eu, desigur, îmi doresc să nu avem situaţii deosebite - la momentul de faţă nu este nici un pericol - dar trebuie să fim pregătiţi pentru a face faţă oricărei situaţii. Prin urmare, oricând, indiferent de ce sumă ar fi vorba, DSP Galaţi are sprijinul nostru", a explicat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.
De asemenea, CJ Galaţi a pus la dispoziţia Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă două spaţii, în afara Galaţiului, ce ar putea, în caz de necesitate, să fie folosite drept centre de carantină pentru 20 de persoane. "E vorba de două locaţii în care în prezent nu locuieşte nimeni, nu sunt folosite de ceva timp, dar care sunt împrejmuite, nu există pericolul de a se intra în contact cu alţi locuitori, drept urmare pot fi folosite în caz de necesitate. Toate aceste zone sunt protejate de jandarmerie, nu intră, nu iese nimeni de capul lui", a precizat preşedintele CJ Galaţi.

Inventarul spaţiilor disponibile

La şedinţa extraordinară a CJ Galaţi a fost prezent şi prefectul Gabriel Avrămescu, care, răspunzând unei interpelări, a precizat că a solicitat tuturor instituţiilor din subordinea Prefecturii să identifice locaţiile pe care le au şi care îndeplinesc condiţiile pentru a fi organizate centre de carantină, în cazul în care va fi nevoie. El a ţinut să sublinieze colaborarea bună pe care Prefectura a avut-o cu CJ Galaţi, în luarea măsurilor de prevenire a coronavirusului, în contrast cu modul în care au reacţionat conducerile Autorităţii Rutiere Române (ARR) - Filiala Galaţi şi Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport (DJTS) Galaţi, care au toate şansele de a fi demise, în perioada imediat următoare.

Notificare privind riscurile

Prefectul Gabriel Avrămescu a mai declarat că va fi transmisă o notificare către toate persoanele care au venit din Italia. "Le vom comunica riscurile din punct de vedere al sănătăţii, la care se expun ei şi familiilor lor, pentru că avem informaţii că unele persoane, când au ajuns în graniţă, au declarat că vin din Germania sau cine ştie de unde. Drept urmare, această notificare va viza informaţii privind riscurile de sănătate, dar şi… sancţiunile penale, pentru că o persoană care spune că vine din Germania, când de fapt vine din Italia, este supusă prevederilor penale privind falsul în declaraţii. De asemenea, persoanele care nu se supun deciziilor CJSU, de a rămâne în carantină la domiciliu în perioada de 14 zile se spun sancţiunilor legale", a mai arătat prefectul.

Citit 4267 ori Ultima modificare Vineri, 28 Februarie 2020 00:05

2 comentarii

 • postat de VodaInPapura Joi, 27 Februarie 2020 06:28 185.53.196.*** Link la comentariu
  1
  5

  DJTS ul trimetea bolnavii in tabara de la garboavele , unde este paragina de zeci de ani ... mai fac si o campanie facebook ara de nu se poate ... poate se sesiziaza cineva si coboara demiterea si mai jos deoarece nu s a facut ceva de cativa zeci de ani ...
  Sa ne scuteasca de cupele primaverii de cupele de vara de cross uri unde premierea este o medalie si o diploma si in cel mai bun caz tricou in zone rurale si pe hartie costa cat ...

  Raportează
 • postat de Suntem mintit si prostiti...DIN NOU ! Joi, 27 Februarie 2020 02:27 77.111.246.*** Link la comentariu
  2
  10

  Numai balarii...numai vorbe goale. Nimeni nu stie nimic si nu este in stare sa faca nimic atunci cand va veni momentul.
  Din ce scrie in presa si din ce declara conducerea Romaniei, imi dau seama ca nimeni nu are habar de nimic, totul este numai figuri si aiureli si prosteala si ca nu intereseaza pe nimeni de soarta romanilor.
  Oricum, toti cei cu pozitii inalte in societatea romaneasca (in frunte cu conducerea tarii) se pun la adapost fara sa dea doi bani pe noi, ceilalti, asa ca nu ne mai ramane de facut decat sa ne descurcam fiecare dintre noi singuri, asa cum putem...
  Cei care se bazeaza pe asigurarile si pe vorbele goale spuse de autoritati vor fi victime sigure.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.