În condiții vitrege, FOTBALISTELE S-AU CALIFICAT în sferturile Cupei României

În condiții vitrege, FOTBALISTELE S-AU CALIFICAT în sferturile Cupei României
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Formația gălățeană FC Universitatea a obținut calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, în urma victoriei reușite sâmbătă, în deplasare, cu Selena Constanța, scor 2-3, din al treilea tur al acestei competiţii. Performanţa a fost reuşită în condiţii foarte grele, echipa gălăţeană evoluând  în inferioritate numerică în mare parte din timpul de joc, în urma eliminării Andreei Surcică din minutul 15, dar şi o repriză fără atacantul Tabita Croitoru, accidentată înainte de pauză.

Fotbalistele Galaţiului au început cu o evoluţie sub potenţial, intrând greu în ritmul obişnuit de joc. Pe acest fond, a rezultat o primă jumătate de repriză echilibrată, în care o eroare defensivă s-a soldat cu o eliminare din echipa gălăţeană. O adversară a scăpat spre poartă în lateral stânga, înainte de a ajunge în colţul careului mare a fost faultată de Surcică, iar arbitrul localnic Ciprian Lică i-a arătat cartonaş roşu, deşi constănţeanca nu se afla în situaţie iminentă de a marca, cu fundaşii centrali de la FC Universitatea ajunşi aproape de a putea interveni. O eroare de arbitraj, care nu scuză gălăţencele pentru situaţia favorabilă în care a ajuns adversara!

De altfel, arbitrul Ciprian Lică a avut enorm de multe decizii anapoda. Una a fost chiar hazlie, la solicitarea unei jucătoare de a reveni pe teren după îngrijiri medicale acesta făcând semnul obişnuit al unei schimbări. Iar pauza a durat 24 de minute!

Chiar şi cu o jucătoare mai puţin, FC Universitatea a început de prin minutul 20 să arate ceea ce este, echipa de locul doi în prima ligă, trecând la conducerea ostilităţilor. A şi avut o ocazie imensă de a deschide scorul, şut în bară trimis de Cerescu (min. 24), dar eliminarea a lăsat spaţii largi în zona centrală a a defensivei de care jucătoarele de la Selena au profitat şi au marcat primele, în min 28. Replica echipei din Galaţi a fost imediată, peste un singur minut reuşind egalarea. Carmen  Marcu şi Tabita Croitoru au păcalit apărarea adversă prin poziţionare în ofsaid, Irina Topal a sprintat din faţa fundaşilor şi a marcat din situaţie de singură cu portarul.

S-a mutat şi tactic, Cerescu fiind retrasă fundaş central, iar dominarea gălăţeană s-a accentuat, cu o mare ocazie de gol a lui Marcu (39’), care a fost oprită de portar în situaţie de unu la unu. În finalul reprizei, la inferioritatea numerică s-a mai adăugat o problemă importantă de efectiv, Tabita Croitoru fiind nevoită să nu continue după o ciocnire cu portarul constănţean.

Totuşi, fotbalistele de la FC Universitatea au revenit de la cabine mult mai calme şi mai concentrate,  continuând să-şi creeze mari oportunităţi. Topal a ajuns din nou doar cu portarul în faţă (61’) dar a tras alături, iar ceea ce părea inevitabil s-a produs până la urmă: Monica Benţoiu a găsit culoarul pentru pasa perfectă, Marcu a rămas singură cu portarul şi de data aceasta atacantul echipei naţionale Under 19 a înscris (min. 72).

Selena Constanţa a mai avut o zvâcnire, a egalat (2-2, min. 83) la singurul său contraatac tăios al reprizei, dar visele de mărire ale codaşei din prima ligă au fost curmate prompt. Carmen Marcu a pătruns din flancul drept în careu, a fost oprită prin fault, iar Cerescu (86’) a marcat golul calificării din penaltiul acordat la semnalizarea unuia dintre asistenţi. De altfel, foarte bună prestaţia celor doi arbitri de la margine, Marian Carson şi Cristian Tănase, care s-au străduit să facă şi mare parte din treaba centralului Lică.

FC Universitatea (antrenor principal Alexandru Caracaş, secunzi Gabriel Călinescu şi Gheorghe Cucu, consilier tehnic Ionuţ Niculcea) a început meciul în formula: Georgiana Bobocea – Maria Stamate, Alexandra Ivan, Ana Arnăutu, Andreea Surcică – Irina Topal, Lidia Moacă, Cristina Cerescu -  Tabita Croitoru, Carmen Marcu, Monica Benţoiu. Au mai intrat Nicoleta Lepădatu şi Alexandra Condrea.

Citit 2358 ori Ultima modificare Luni, 02 Martie 2020 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.