Secții speciale pentru tratarea pacienților cu coronavirus la Spitalul Județean Galați. Cabinetele din Policlinică funcționează și pentru urgențe

Secții speciale pentru tratarea pacienților cu coronavirus la Spitalul Județean Galați. Cabinetele din Policlinică funcționează și pentru urgențe

Pacienţii aşteaptă la uşă pentru a putea primi reţetele
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

După ce au interzis autorităților din fiecare judeţ să mai ofere informații despre bolnavii cu coronavirus, precum numărul îmbolnăvirilor, câte teste au fost prelevate sau lucrate, oficialii de la Bucureşti fac metodologii, care se schimbă de la o zi la alta.

Astfel, după ce s-a spus că la Spitalul Judeţean vor fi externaţi toţi pacienţii non-urgenţi şi se va pregăti spitalul şi ambulatoriul pentru primirea persoanelor cu suspiciune de coronavirus, lucrurile s-au schimbat. Mai exact, ambulatoriul Spitalului Judeţean se va închide, dar doar parţial, şi se va transforma în spaţiu pentru suspecţii de coronavirus.

"În cadrul videoconferinţei de miercuri cu secretarul de stat Raed Arafat, ni s-a impus ca specializările oncologie, hematologie, radioterapie şi toate specializările chirurgicale să rămână cu cabinetele deschise. Deci, etajul 1 din ambulatoriu va rămâne cu cabinetele deschise pentru consultaţii chirurgicale, oncologice, hemofilie şi diabet. Etajele 2 şi 3 din ambulatoriu se vor transforma, în viitorul apropiat, aşteptăm aprobările, în secţii pentru suspecţii de coronavirus. De asemenea, etajul 1 de la spital, secţia de arşi va fi secţie de ATI, cu circuit separat pentru pacienţii suspecţi de COVID-19. Totodată, Spitalul CFR şi Spitalul din Tecuci au fost declarate spitale suport pentru Spitalul Judeţean", ne-a declarat Alina Dobrea, managerul Spitalului Judeţean Galaţi.

Medicii gălăţeni se pregătesc pentru a prelua şi pacienţi cu coronavirus, nu doar suspecţi. Tocmai de aceea, măsurile sunt luate treptat şi cu mare atenţie. "Ne pregătim pentru tot ce poate fi mai rău, pentru un prim val de infectaţi, care vor avea o cale de acces separata faţă de restul bolnavilor. Cei care necesită suport de terapie intensivă au rezervate patru saloane, iar secţia de arşi a fost destinată, din momentul ăsta, numai pentru infecţiile cu COVID-19 care necesită suport de terapie intensivă", a explicat prof. dr. Dorel Firescu.

Aşadar, cei care au urgenţe medicale de chirurgie, oncologie, hematologie, şi radioterapie se pot adresa, în continuare, cabinetelor din Policlinica Spitalului Judeţean.

 

Citit 7634 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Martie 2020 00:02

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro