UPDATE Aproape 1.000 de gălățeni, amendați în doar 48 de ore, pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr. 3

UPDATE Aproape 1.000 de gălățeni, amendați în doar 48 de ore, pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr. 3
Acțiunile oamenilor legii vor continua și în zilele următoare
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

UPDATE | Foarte mulți români, printre care se numără și persoane din județul Galați, nu respectă regulile impuse de Ordonanța Militară nr. 3. În aceste condiții, toate forțele de ordine din județul Galați continuă acțiunea în sistem integrat pentru creșterea gradului de siguranță publică pentru cetățeni, dar și pentru a preveni și limita răspândirea infecției cu noul Coronavirus - Covid 19.

Astfel, în weekend, echipe mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițişti de frontieră, polițiști locali, dar și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au verificat în sistem integrat, 2.128 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În timpul verificărilor a fost depistată o persoană care nu a respectat măsura izolării și a fost sancționată cu o amendă în cuantum de 1.000 de lei, fiind condusă într-un centru de carantină.

De asemenea, au fost controlate 205 societăți comerciale.

Conform autorităților, în doar 48 de ore au fost aplicate aproape 1.000 de amenzi. Sancțiuni contravenționale aplicate: 997, în valoare de 718.030 de lei, dintre care 962, în valoare de 685.044 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.

Conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, în județul Galați 163 de persoane se află în carantină instituționalizată, iar 4.016 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu. Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. Conform datelor oficiale, persoanele aflate în izolare la domiciliu pe raza județului Galați nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu Covid-19.

În ultimele 48 de ore, 640 persoane - 40 sâmbătă și 600 duminică - au primit avizul epidemiologic de a părăsi regimul de autoizolare la domiciliu, iar alte patru persoane au ieșit din carantină.

Reamintim cetățenilor importanța respectării ordonanțelor militare, normelor de igienă și de distanțare socială.


Peste 500 de gălățeni au fost amendați pentru nerespectarea Ordonanței 3 | Toate forțele de ordine din județul Galați continuă să sunt la datorie și acționează în sistem integrat pentru creșterea gradului de siguranță publică pentru cetățeni, dar și pentru a preveni și limita răspândirea infecției cu noul Coronavirus - Covid 19.

Astfel, în ultimele 24 de ore echipe mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, poliție de frontieră, polițiști locali dar și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au verificat în sistem integrat, 1.270 de persoane aflate în izolare la domiciliu. A fost depistată o persoană care nu a respectat măsura izolării și a fost sancționată cu o amendă în cuantum de 1.000 de lei fiind condusă într-un centru de carantină.

De asemenea, au fost controlate 151 de societăți comerciale.

Sancțiuni contravenționale aplicate: 557, în valoare de 487.040 lei, dintre care 552, în valoare de 474.040 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.

Conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, în județul Galați 155 de persoane se află în carantină instituționalizată, iar 4.615 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 40 persoane au primit avizul epidemiologic de a părăsi regimul de autoizolare la domiciliu și alte 4 persoane au ieșit din carantină.

Reamintim cetățenilor importanța respectării ordonanțelor militare, normelor de igienă și de distanțare socială.

(28 martie 2020)

 

Citit 5813 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2020 04:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.