Pictoriţă gălăţeană donează lucrări pentru dotarea spitalelor

Pictoriţă gălăţeană donează lucrări pentru dotarea spitalelor
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Monica Turcu, unul dintre artiştii plastici din Galaţi, donează trei lucrări de-ale sale, pentru o licitaţie, din banii astfel obţinuţi urmând să fie dotat personalul medical şi spitalele gălăţene, se arată în campania lansată pe pagina personală de Facebook.  

"Donez aceste trei lucrări pentru comunitatea medicală din Galaţi şi pentru toţi cei din linia întâi de care avem atâta nevoie în această perioadă. Iniţiez astfel această campanie de susţinere a salvatorilor noştri, pentru cei care sunt la datorie pentru noi. Mă adresez în mod special celor care au o situaţie financiară care le permite să facă donaţii, în schimbul acelor sume vor primi o lucrare. Menţionez ca toţi banii care se vor strânge vor fi directionaţi integral către cei care au nevoie de materiale de protecţie, hrană, medicamente etc. Fac un apel către comunitatea de antreprenori puternici din Galaţi, dar mă adresez şi celor de la conducerea instituţiilor statului de pe plan local, să liciteze lucrările pe care le voi dona, pentru ca împreună să putem strânge cât mai mulţi bani", este mesajul Monicăi Turcu.

Cine este Monica Turcu

Gălăţeanca a absolvit la Galaţi Facultatea de Arte a Universităţii "Dunărea de Jos", cu specializarea Pictură, dar a studiat apoi şi la Iaşi, obţinând licenţa în Arte Vizuale, la Facultatea de Arte Plastice, Decorative şi Design a Universităţii de Arte "George Enescu". Şi nu s-a oprit aici: a urmat şi un masterat în Pictură, la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti.

Monica Turcu a participat la expoziţii de grup în ţară şi străinătate. Dintre distincţiile primite, menţionăm doar Premiul I la Concursul Internaţional de Pictură "La belleza salvera il mondo", Verona, Premiul I la Concursul Internaţional de Pictură "Laudato sii… voci e armonie del cosmo", din acelaşi oraş italian, finalistă a Concursului Internaţional de Artă Contemporană Celeste Prize, Asab One, de la Milano, Titlul de Excelenţă în profesie, Festivalul Internaţional A.R.T.E. Iaşi (2018), Premiul I la Concursul Naţional de Pictură realizată ad-hoc, Câmpina, o nominalizare la Bienala "Saloanele Moldovei", Bacău, manifestare internaţională greu de accesat, Premiul "Nicolae Spirescu" pentru contribuţii deosebite aduse la dezvoltarea şi promovarea artelor plastice în oraşul Galaţi, oferit de revista "Dunărea de Jos" a Centrului Cultural.

 

Citit 4423 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2020 04:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.