Şi la combinatul Liberty Galaţi se anunţă şomaj tehnic

Şi la combinatul Liberty Galaţi se anunţă şomaj tehnic
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Combinatul siderurgic Liberty Galaţi va trimite în şomaj tehnic o parte dintre angajaţi, ca măsură de limitare a efectelor pandemiei de coronavirus, primii vizaţi fiind salariaţii din zona administrativă (TESA), însă ajustări vor fi operate şi pe fluxurile de producţie şi relaţia cu subcontractorii de pe platforma combinatului.

“În contextului scăderii economice la nivel mondial, generată de pandemia infectării cu noul coronavirus, Liberty Galați anunță că îşi continuă activitatea la volum redus și introduce, parțial, șomajul tehnic pentru perioada următoare. Decizia a fost luată după implementarea unor numeroase alte măsuri, cum ar fi înlocuirea unor lucrări prestate de contractori cu personal propriu și reduceri de costuri. Compania caută soluții și lucrează îndeaproape cu sindicatele și autoritățile pentru a scădea la minim impactului social asociat unor asemenea decizii. Măsura are ca scop atât protejarea intereselor salariaților cât și asigurarea continuității și sustenabilității pe termen lung a operațiunilor Combinatului”, au declarat pentru „Viaţa liberă” reprezentanţi ai Liberty Galaţi.

Potrivit unor surse de pe platforma combinatului, personalul TESA (peste 1.000 de persoane – n.r.) va intra, prin rotaţie, câte trei zile fie în şomaj tehnic, fie în concediu. În zona de producţie va fie analizat fiecare sector, urmând ca, în funcţie de posibilităţi, angajaţii combinatului să preia o serie de activităţi executate în mod normal de subcontractori.

Industria siderurgică europeană se confruntă o scădere şi chiar retragere abruptă a comenzilor, în condiţiile în care în activitatea industrială a fost considerabil încetinită, iar în unele ţări a fost cu totul oprită ca urmare a măsurilor luate pentru prevenirea extinderii pandemiei de coronavirus. Sectoare precum cel auto, de petrol şi gaze, construcţii de maşini şi echipamente aproape şi-au oprit activitatea, efectele fiind transmise la furnizorii de materii prime, precum unităţile din siderurgie.

 

Citit 9646 ori Ultima modificare Luni, 06 Aprilie 2020 09:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.