UPDATE. Primăria Galați dezinfectează scările de bloc din oraş

UPDATE. Primăria Galați dezinfectează scările de bloc din oraş
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Un program al acţiunilor pentru dezinfectarea scărilor de bloc din cartierele municipiului Galaţi a fost publicat  pe pagina sa publică de Facebook, de primarul Ionuţ Pucheanu. „Am văzut că s-a creat o neînțelegere legată de acțiunile de dezinfectare de pe domeniul public (în cartiere până la intrarea în bloc) și cele care se fac efectiv în interiorul scărilor de bloc (casa scării, palier, lifturi). Sunt acțiuni diferite. Aici îmi puteți spune dacă au ajuns echipele în blocul dumneavoastră potrivit programului de mai jos”, anunţă edilul-şef pe reţeaua de socializare.

Conform afişului postat, pe 9 aprilie s-a acţionat în Micro 39B, Dimitrie Cantemir, Micro 21, Micro 40, Aurel Vlaicu, iar pe 10 aprilie în Micro 20 şi Aurel Vlaicu. Pe 11 aprilie sunt programate Micro 20, Micro 19, Ţiglina I, Siderurgiştilor Vest, Ţiglina III, iar pe 13 aprilie, Ţiglina I, Mazepa II, Ţiglina II, Micro 39A, Micro 39C şi Micro 38. Pe 14 aprilie, ar urma să se intervină în scările de bloc din Mazepa II, Mazepa I, Port, Micro 13B Micro 14 şi Micro 16, iar pe 15 aprilie în Piaţa Centrală, Zona Veche, Petru Rareş, Micro 17 şi Micro 18.

„În unele zone sunt foarte multe scări de bloc de acoperit, de aceea sunt alocate două zile”, precizează Ionuţ Pucheanu.

Primăria municipiului Galați a anunţat că, joi, 9 aprilie, în contextul COVID-19, a demarat acțiunile de dezinfectare a scărilor de bloc din oraș. "Se va interveni pe parcursul următoarelor șapte zile în spațiile comune și lifturi, fiind vorba despre toate cele 4.300 de scări de bloc din municipiul Galați. Soluția folosită este un biocid, iar locatarii nu trebuie să iasă pe casa scării în timpul acțiunii și la 15 minute după finalizarea acesteia. Totodată, este necesară și aerisirea acestor spaţii timp de aproximativ două ore", precizează municipalitatea.

Conform Primăriei, firma prestatoare a serviciului de dezinfectare este SC Decis LVK SRL, iar valoarea contractului este de 310.115 lei fără TVA. În continuare, Primăria Galați derulează, prin intermediul Ecosal, acțiuni de dezinfectare și de spălare zilnică a străzilor şi trotuarelor din cartiere.

Citit 4901 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Aprilie 2020 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.