Jumătate gazon, jumătate şantier interminabil. Când se termină lucrările pe scuarul străzii Brăilei (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Jumătate gazon, jumătate şantier interminabil. Când se termină lucrările pe scuarul străzii Brăilei (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Cu un WC ecologic proptit în mijlocul unui şantier abandonat, aşa a zăcut, luni în şir, scuarul central al străzii Brăilei, de la "Păpădie" în jos. Imaginea dezolantă contrastează violent cu pajiştea de gazon care a luat locul trandafirilor, de dorul cărora oftează mulţi gălăţeni. Nu-i pot consola nici măcar insulele de plante ornamentale, care ar fi trebuit să „spargă” monotonia „terenului de fotbal”, insule "experimentale" de care nici primarul Ionuţ Pucheanu nu e prea încântat.

Primăria municipiului Galaţi tocmai a atribuit firmei Passiflora Garden Green un contract în valoare de 149.184 de lei fără TVA, pentru un sistem de irigaţii automatizat, dimensionat pentru scuarul central al străzii Brăilei, tronsonul cuprins între bulevardul George Coşbuc şi Potcoava de Aur. Tocmai de aceea, am solicitat Primăriei Galaţi informaţii despre stadiul lucrărilor pe fiecare segment al scuarului central al străzii.

Când au început şi când se termină

În primul rând, am cerut Primăriei să ne precizeze ce lucrări s-au executat şi finalizat până acum şi pe ce segment al scuarului central, dar şi când au început lucrările şi când se vor termina.

"Operatorul Apă Canal SA execută lucrări de reabilitare a reţelei de distribuţie a apei potabile pe strada Brăilei, respectiv pentru reabilitarea conductei Dn 800 mm, iar până acum s-au încheiat lucrările pe tronsonul cuprins între Potcoava de Aur şi intersecţia cu strada Roşiori. Lucrarea «Reabilitare reţea de distribuţie apă potabilă pe strada Brăilei» este executată de către asocierea SC Rotary Construcţii SRL, Bucureşti - Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93 SA Bucureşti. Acum se lucrează pe tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Roşiori şi intersecţia cu bulevardul George Coşbuc. Lucrările au început în data de 14 martie 2019, iar data de finalizare este inclusă în durata de execuţie a Contractului «Alimentare cu apă şi canalizare în aglomerările Galaţi şi Smârdan», respectiv 29 mai 2021. Estimăm că lucrările pe tronsonul menţionat se vor încheia în maximum două luni", ne-a comunicat Biroul de presă al Primăriei.

Ce spune primarul Galaţiului

"Aşteptăm să se finalizeze pe întreaga întindere a scuarului străzii Brăilei schimbarea reţelei de apă potabilă. Îmi pare rău că se lucrează atât de încet şi de anevoios! Mai e de construit un cămin în zona Băncilor, ca să se poată duce pe ultimul sector, de la Bănci până la «Păpădie», urmând apoi ca zona să beneficieze de acelaşi aspect peisagistic ca prima bucată de scuar", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, în emisiunea „Ediţie specială”, la postul de radio ProLider FM.

Cum vă plac "insuliţele"?

"Pe scuarul de pe strada Brăilei, pe tronsonul cuprins între Inelul de Rocadă şi «Păpădie», a fost plantat gazon, întreţinut cu noul sistem de irigaţii, după ce s-a realizat umplerea cu pământ. Lucrările de amenajare a scuarului vor continua, după ce se încheie lucrările operatorului Apă Canal", ne-a mai transmis Primăria.

"Vom avea plante ornamentale, iluminate, pe Brăilei", scriam la finele lunii august a anului trecut, explicând cum covorul de gazon va fi decorat cu insule din plante ornamentale, care, la rândul lor, vor fi puse în valoare de un iluminat ambiental. Pentru furnizarea şi montajul acestui sistem era în derulare o achiziţie publică, iar SC Gospodărire Urbană aştepta, la acel moment, plante ornamentale de calitate, pentru amenajările peisagistice. Ce-a ieşit puteţi vedea în imagini!

Sunt gata şi nu prea

"Dintre cele şapte insule, cinci sunt finalizate şi două sunt în curs de plantări, lucrările de amenajare şi plantare fiind derulate de către echipele societăţii Gospodărire Urbană. Iluminatul arhitectural va fi realizat după derularea procedurii de achiziţie, anul viitor, când dezvoltarea materialului dendrologic plantat va ajunge la maturitate. Precizăm că achiziţia de anul trecut nu a mai fost realizată", ne-a transmis Primăria.

Potrivit primarului, şi pe porţiunea de scuar care va fi amenajată cu gazon vom avea insule de plante ornamentale, dar la un standard mai ridicat: "Nu pot să să pun că sunt cel mai fericit cu ce-a ieşit prin aceste mici insule experimentale. Prin urmare, din punct de vedere peisagistic, la nivelul unor insule de vegetaţie, se va interveni, cel mai probabil, undeva prin toamnă, pentru a duce standardul mai sus", a spus primarul, la ProLider FM.

 
Citit 6135 ori Ultima modificare Duminică, 10 Mai 2020 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.