Elevii gălăţeni nu sunt dornici să revină în şcoli, în ciuda măsurilor de protecţie

Elevii gălăţeni nu sunt dornici să revină în şcoli, în ciuda măsurilor de protecţie
Unii elevi au învins teama şi au revenit la şcoală
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Începând cu data de 2 iunie, elevii claselor a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a au putut reveni în bănci, pentru a participa la cursurile de pregătire în vederea susţinerii examenelor de capacitate şi bacalaureat. Autorităţile s-au pregătit temeinic pentru revenirea elevilor la şcoală, dar aceştia nu au părut foarte dornici să revină în sânul colectivităţii. Iar asta se vede în multe şcoli din judeţ, unde nici un elev nu s-a prezentat, joi, la cursuri, aceştia preferând să înveţe, în continuare, în sistem on-line.

Încă de săptămâna trecută, în toate unităţile de învăţământ din judeţul Galaţi s-au făcut pregătiri pentru ca elevii să se poartă întoarce în siguranţă în bănci. Astfel, la intrarea din fiecare şcoală există dezinfectanţi, cutii cu măşti de protecţie şi personal medical care să asigure măsurarea temperaturii şi triajul epidemiologic.

"La întâlnirile pe care le-am avut cu Inspectoratul şcolar şi cu Direcţia de Sănătate Publică au participat şi reprezentanţii asociaţiei medicilor de familie şi sunt localităţi unde aceştia asigură, cu titlu gratuit, asistenţa medicală, prin asistenţii medicali de la cabinete sau, în alte locuri, autoritatea locală a încheiat contracte de prestări servicii cu aceşti medici de familie, pentru a realiza triajul epidemiologic”, ne-a declarat Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi.

Mai mult, la liceul din Pechea, de exemplu, unde pregătire se face în mai multe schimburi, conducerea unităţii de învăţământ a făcut etichete cu numele elevilor, care au fost lipite pe bănci, astfel încât elevii nu folosească aceeaşi bancă.

În ciuda tuturor măsurilor luate, elevii nu au fost dornici să revină în bănci, alături de colegii lor. „Din păcate, elevii nu prea vin şi chiar s-au înscris puţini. Colegii mei, care au prezentat situaţia încă de săptămâna trecută, au raportat un procent de aproximativ 60 la sută la gimnaziu şi de 53 la sută la clasele a XII-a şi a XIII-a. După cum aţi văzut, chiar şi din acest procent mic au început să absenteze în aceste zile, au fost mai mulţi la început”, ne-a explicat Mioara Enache, inspectorul şcolar general.

Directorii de şcoli explică situaţia prin faptul că elevilor le este teamă de coronavirus, mai ales că în Pechea au fost până acum zece cazuri de infectare. „Probabil din teamă nu vin şi preferă pregătirea on-line. De exemplu, în această clasă ar fi trebuit să fie zece elevi, dar nu este niciunul. Au fost la începutul săptămânii, dar numărul a scăzut în fiecare zi”, ne-a declarat Mona Armencea, directoarea Liceului din Pechea.

Dacă la liceu am găsit totuşi elevi care participau la cursurile din sălile de clasă, la Şcoala Generală „Al. Moruzi” din Pechea nu erau decât cadrele didactice, care încheiau mediile. „Nu avem niciun elev. Au preferat cursurile on-line”, ne-a spus  Mariana Păun, directoarea şcolii.

Chiar dacă în această perioadă elevii preferă să rămână acasă şi să facă pregătire on-line, aceştia vor reveni totuşi în bănci pentru a susţine examenele de final de an. Pentru a se asigura că totul va decurge fără probleme, două echipe de la Galaţi verifică fiecare unitate de învăţământ în parte.

Citit 3042 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Iunie 2020 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.